Τοποθέτηση Γιάννη Στέφου στη Βουλή στο ν/σ για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Τοποθέτηση του βουλευτή Γιάννη Στέφου στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας «Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Στέφος τοποθετήθηκε στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας «Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις» στις 26-2-2018. Ξεκινώντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στις αιτιάσεις διαφόρων ομιλητών της αντιπολίτευσης για την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της παιδείας. Απαρίθμησε μερικά μόνο από τα μέτρα που θεσμοθετήθηκαν από την κυβέρνηση για την παιδεία και τους εκπαιδευτικούς, όπως το ενιαίο ολοήμερο δημοτικό, το ενιαίο ολοήμερο νηπιαγωγείο, η ίδρυση 600 τμημάτων ειδικής αγωγής με 10500 προσλήψεις αναπληρωτών, η αναβάθμιση του επαγγελματικού λυκείου, οι δομές εκπαίδευσης προσφύγων, τα σχολικά γεύματα, ο εξορθολογισμός της ύλης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η αναμόρφωση του προγράμματος των ξένων γλωσσών και των θρησκευτικών, τα βελτιωτικά μέτρα στην εισαγωγή των υποψηφίων για την ανώτατη εκπαίδευση, η εξαγγελία για την πρόσληψη 1000 μελών ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια για πρώτη φορά από το 2010, τα προγράμματα νέων διδακτόρων, η ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων φοιτητών και η κατάργηση της τιμωρητικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
Στη συνέχεια, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο εμβληματικό γιατί, αφενός ιδρύει ένα μεγάλο πανεπιστήμιο ύστερα από διαβούλευση έξι μηνών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως την ακαδημαϊκή κοινότητα, αφετέρου συνιστά μια οργανωμένη προσπάθεια αναβάθμισης των ΤΕΙ, η οποία απασχολεί τη δημόσια συζήτηση τα τελευταία 25 χρόνια χωρίς να έχει γίνει απολύτως τίποτα.
Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στην θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Τόνισε ότι η καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης δεν είναι ανταγωνιστική προς τους/τις νηπιοβρεφοκόμους. Αναφέρθηκε στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση στο παρελθόν τόσο για τη μείωση του ωραρίου των νηπιοβρεφοκόμων, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τις δυσκολίες του έργου τους, όσο και για την αναβάθμιση των σπουδών τους σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Τα παραπάνω καταδεικνύουν την σπουδαιότητα και κρισιμότητα που η σημερινή κυβέρνηση αποδίδει στον κλάδο. Επεσήμανε ότι οι εξαγγελίες των προηγούμενων κυβερνήσεων για την θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης παρέμειναν στα χαρτιά. Γι’ αυτό το λόγο, τόνισε, η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να δώσει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα της παιδείας και σε ώριμα κοινωνικά αιτήματα. Η παραπάνω τοποθέτηση αποκτά ειδική σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι η αντιπολίτευση δεν ψήφισε τις επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου, δείχνοντας ακόμη μια φορά τη διπροσωπία της και την εξάρτησή της από πελατειακές μεθοδεύσεις και συμφέροντα.
Κλείνοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την υποκριτική στάση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ανέδειξε σε πρώτης προτεραιότητας ζητήματα δημόσιας τάξης τις καταλήψεις σε πανεπιστήμια και την επίθεση στην οικία Παπαδήμου, γεγονότα που είναι καταδικαστέα, αλλά σιωπά εκκωφαντικά τόσο για τις μαφιόζικες, όπως τις χαρακτήρισε, επιθέσεις από στελέχη της αντιπολίτευσης στη Δικαιοσύνη, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της χώρας, όσο και για τη βίαιη εισβολή φασιστοειδών στο χώρο αλληλεγγύης «Φαβέλα» και την επίθεση εναντίον της δικηγόρου της οικογένειας Φύσσα. Η επιλεκτικότητα αυτή μαρτυρεί την καθημερινή διολίσθηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ακραία δεξιές θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]