Μικρό υδροηλεκτρικό υπό αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους θα κατασκευαστεί στις Πηγές Γκούρας

Την ομόφωνη γνωμοδότηση του για την εγκατάσταση μικρού υδροηλεκτρικού (48kw)στην περιοχή Πηγής Γκούρας της Κάτω Ρεματιάς έδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων Ηπείρου. Οπως μετέδωσε η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας,οι προτεινόμενες εργασίες δεν επηρεάζουν αισθητικά ή λειτουργικά το συγκρότημα του κηρυγμένου ως νεώτερου Μνημείου του συγκροτήματος “Νερόμυλου, νεροτριβής, μαντανιών” .
Εξάλλου η έγκριση δίνεται με μια σειρά προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες:Οι εργασίες κατασκευής και εγκατάστασης των τμημάτων του έργου πλησίον του συγκροτήματος θα γίνουν χειρονακτικά χωρίς τη διάνοιξη νέου δρόμου και χωρίς την αποξήλωση/κοπή δένδρων που διασφαλίζουν την αποτροπή οπτικής επαφής μεταξύ του έργου και του νερόμυλου.
Οι αγωγοί θα είναι χρώματος συμβατού και παρόμοιου με την χλωρίδα πλησίον του συγκροτήματος "Νερόμυλου - νεροτριβής - μαντανιών" και θα φυτοκαλυφθούν με βλάστηση συμβατή στην περιοχή ". Για οποιαδήποτε τροποποίηση του έργου θα ενημερωθεί άμεσα η υπηρεσία προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά ενώ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του έργου θα σταλεί φωτογραφικό υλικό προκειμένου να προγραμματιστεί σχετική αυτοψία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]