LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Χιόνια χωρίς προβλήματα στους δρόμους, ταλαιπωρία λόγω διακοπής ρεύματος σε πολλά χωριά του Ζαγορίου

Ένα κατάλευκο, όμορφο  τοπίο αφήνει πίσω του ο χειμώνας, που τελειώνει ημερολογιακά, σχεδόν στο σύνολο της τεράστιας έκτασης του Δήμου Ζαγορίου μετά  τις έντονες χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Στα ορεινότερα σημεία του Ζαγορίου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 40 εκατοστά, ωστόσο αποχιονισμός με μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου συνέβαλε στο να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Οπως γνωστοποίησε  ο Δήμος Ζαγορίου ,υπήρξε,   σοβαρότατο πρόβλημα ηλεκτροδότησης σε πολλούς οικισμούς σε όλο το υπόλοιπο Ζαγόρι, πλην Ανατολικού.

Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου μεγάλη βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πολλά χωριά, μεταξύ αυτών και την έδρα του Δήμου στους Ασπραγγέλους μη επιτρέποντας να λειτουργήσει το Δημαρχείο.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας στα περισσότερα χωριά, όμως υπήρξαν και ορισμένα που ακόμη και το πρωί της Τρίτης δεν είχαν ρεύμα με ότι αυτό συνεπάγεται για τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες που διαμένουν σε καταλύματα της περιοχής.



Ελαφότοπος, Κάτω Πεδινά, Δίλοφο, Ανθρακίτης, Βρυσοχώρι, Ηλιοχώρι και Λάιστα,  ήταν τα τελευταία χωριά στα οποία συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονταν και  σήμερα Τρίτη  για να δοθεί το ρεύμα.

Διαρκείς ήταν οι οχλήσεις από πλευράς Δήμου προς τη ΔΕΗ, τα συνεργεία της οποίας έκαναν ότι μπορούσαν για να δώσουν λύση, αλλά το μέγεθος της βλάβης δεν επέτρεψε  την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς στο δίκτυο και σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες οι κάτοικοι πέρασαν δύσκολες ώρες.



Πλέον το πρόβλημα εστιάζεται στον παγετό που, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, θα είναι ισχυρός και τις επόμενος μέρες, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για να αντιμετωπιστούν πιθανές νέες χιονοπτώσεις.

Η ρίψη αλατιού στους δρόμους και ιδίως στα σημεία που πάντα προκύπτει πρόβλημα αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας που είναι αρμόδια για το επαρχιακό οδικό δίκτυο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]