ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Η "σφαγή" των δέντρων στην ακτή Μιαούλη...

Δεκάδες κομμένα δέντρα βλέπει κανείς τις τελευταίες μέρες στην ακτή Μιαούλη σε σημείο που μια μεγάλη ευθεία  μπροστά από το Du lac να  έχει απογυμνωθεί εντελώς. Μάλιστα, όχι μόνο κόπηκαν τα δέντρα, αλλά επιτόπου, δίπλα στη λίμνη, φτιάχτηκαν αυτοσχέδιες καρβουνιές που καίνε ακόμη σε πολλά σημεία. 

Aναρωτιέται κανείς ποια "διαστροφή" οδήγησε, ποιους παράγοντες, να δώσουν τέλος στη ζωή  υγιών δέντρων που χρειάστηκαν  πολλά χρόνια για να μεγαλώσουν και τα οποία ανήκαν  σε όλους. Ένα αλυσοπρίονο σε λίγα δευτερόλεπτα έβαλε τέλος σε κάτι που χρειάστηκε δεκαετίες να μεγαλώσει.(Χωρίς κανέναν προφανή λόγο είχε κοπεί παλιότερα και το μοναδικό δέντρο στο λιμανάκι της Σκάλας, αλλά και τελευταία εκείνα στον πεζόδρομο δίπλα στο γήπεδο της Ανατολής).

Το κλάδεμα ή η διευθέτηση ενός χώρου,  ο καθαρισμός του από σκουπίδια ή από παράνομες κατασκευές (όπως υπήρχαν εκεί) είναι κάτι θεμιτό.
Η "σφαγή" όμως δεκάδων δέντρων στο παραλίμνιο μέτωπο της ακτής Μιαούλη, χωρίς καμία ενημέρωση είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί όλους. Ένας πεζόδρομος που σκιάζονταν το καλοκαίρι τώρα θα είναι γυμνός με μια κίνηση που δείχνει περιβαλλοντικό "έγκλημα".

Πέφτει το πράσινο πολύ σε κάποιους και αποφάσισαν να μας απαλλάξουν από την παρουσία του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]