ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων

Π. Μοσκοβισί: Συναντήθηκα, είχαμε πρωινό γεύμα με τον κ. Φέσσα από τον ΣΕΒ και συναντήθηκα με εκπροσώπους του ΣΕΤΕ. Έπειτα θα συναντούσα εσάς, προφανώς. Σήμερα το βράδυ θα παραθέσω την ομιλία μου στο Οικονομικό Συνέδριο. Αύριο θα συναντηθώ με τον κ. Μητσοτάκη και έπειτα θα παραστώ σε φόρουμ που το διοργανώνει το L'Obs. Ένα αρκετά γεμάτο πρόγραμμα.
Α. Τσίπρας: Σήμερα είχαμε πολύ καλά νέα από τις αγορές, οι συναλλαγές βαίνουν καλώς. Η ζήτηση είναι μεγάλη από τους επενδυτές και αυτό αποδεικνύει πως βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο. Τώρα έχει έρθει η ώρα να σχεδιάσουμε τα βήματά μας προσεκτικά, καθώς το επόμενο καλοκαίρι θα είναι ένα ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα μετά από οκτώ χρόνια. Και πιστεύω πως έχει φτάσει η στιγμή, να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε την επόμενη μέρα με ένα πιο θετικό τρόπο, ένα πιο αισιόδοξο τρόπο για τον ελληνικό λαό που έχει υποφέρει αρκετά όλα αυτά τα χρόνια.
Π. Μοσκοβισί: Αυτό είναι ξεκάθαρο. Συμμερίζομαι κι εγώ αυτό το αίσθημα αυτοπεποίθησης και ελπίδας.  Είμαι αισιόδοξος, διότι τώρα βλέπω την ανάκαμψη. Χθες παρέδωσα και τα στοιχεία για την ανάπτυξη, 1,6%  για το 2017, 2,5% για τα επόμενα δύο χρόνια. Βλέπω πως η ανεργία μειώνεται.  Η επιστροφή στις αγορές είναι σε σωστό δρόμο παρά τις μεταπτώσεις των αγορών, ένα μήνυμα ελπίδας, διότι είμαι αρκετά σίγουρος πως τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι. Και το μέλλον θα ανήκει στην Ελλάδα, γιατί για μένα είναι ξεκάθαρο πως όταν βρίσκεσαι μέσα σε ένα πρόγραμμα είσαι σε αυτό. Και όταν βγαίνεις, βγαίνεις ολοκληρωτικά.  Αυτό δε σημαίνει πως οι δεσμεύσεις δεν πρέπει  να τηρούνται. Και όταν αναφέρεστε σε καθαρή έξοδο, εγώ μιλώ για επιτυχή ολοκλήρωση. Και εννοούμε το ίδιο.
Α. Τσίπρας: Είναι πολύ σημαντικό να βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα και να μην χρειαζόμαστε μεταφραστές.
Π. Μοσκοβισί: Δεν χρειαζόμαστε μεταφραστές. Όχι γιατί μιλάμε και οι δύο αγγλικά αλλά γιατί καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]