ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΚΕΔΕ: Τι θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού ΣΥμβουλίου

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη στις 11:00 το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, στη 2η για αυτήν την εβδομάδα Συνεδρίασή του, καθώς τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η ειδική έκτακτη Συνεδρίαση για την υποχρεωτική εκπαίδευση των 4χρονων.

Σήμερα τους Αιρετούς αναμένεται να απασχολήσουν κατ’ ελάχιστον τα εξής Θέματα:

Ι] Το ν/σ του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα η παρ.3 του αρ.33, όπως τελικά διαμορφώθηκε και ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία και σας παρουσίασε πρώτος ο Airetos http://www.airetos.gr/to-teliko-periexomeno-tis-diataksis-gia-ta-nipiagwgeia-opws-psifistike.aspx
Από τη συζήτηση θα διαφανεί εάν οι Δήμαρχοι θα αποδεχθούν ως τετελεσμένη την εφαρμογή της διάταξης ή εάν θα προτείνουν λύσεις/δράσεις επίτευξης της τροποποίησής της.

ΙΙ]Ο “Νόμος Σπίρτζη” περί Δημοσίων Συμβάσεων
Για μια ακόμη φορά σε ένα ακόμη Δ.Σ.από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι σήμερα,οι αιρετοί θα συζητήσουν πάλι τα ανυπέρβλητα – όπως περιγράφουν - εμπόδια που ο ν.4412/2016, καθώς και Αποφάσεις που έχουν εκδοθεί βάσει άρθρων του, θέτει στην ομαλή σύναψη και υλοποίηση των δημοσίων συμβάσεων ανά την Ελλάδα.
Στις 16/2/2018 αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ συνάντησεάλλωστε εκ νέου τον αρμόδιο Υπουργό κ.Σπίρτζη, ο οποίος ανακοίνωσεξανά διορθώσεις στο Νόμο, όπως είχε ανακοινώσει και στην από 19/10/2017 σύσκεψη μαζί τους.
Οι διορθώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση τεκμηριώνει ως αναγκαίες,μέχρι στιγμής δεν έχουν κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

ΙΙΙ]  Το αρ.69 του ν.4509/22.12.2017“Επενδυτικά δάνεια Ο.Τ.Α. Α΄και Β΄ βαθμού, Δ.Ε.Υ.Α. και Συνδέσμων Ο.Τ.Α” και ειδικότερα η Κ.Υ.Α. Εσωτερικών, Οικονομίας & Ανάπτυξης και Οικονομικών που προβλέπει η παρ.2 αυτού.
Η υπογραφή της ανωτέρω Κ.Υ.Α. είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε στο Δ.Σ. της Δευτέρας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης.
Σημειώνεται ότι το άρθρο 69εμφανίζεται με το όνομα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”και “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι” σεΑνακοινώσειςτου τελευταίου διαστήματος, με π/υ 500 εκατ. για το 2018.

IV] Σύμφωνα με πληροφορίες του Airetos, στην ημερήσια διάταξη συμπεριλαμβάνονται και δύο ζητήματα αρμοδιότητας της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ:
- Το 1ο είναι το ν/σ“Ελληνικός Οργανισμός Αγροτικής Έρευνας, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης (ΕΛΓΟ)” που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την 6η Μαρτίου από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Οι Δήμαρχοι θα εξετάσουν συγκεκριμένες παρατηρήσεις για το περιεχόμενο του.Μπορείτε να δείτε το πλήρες κείμενο του ν/σ και να συμμετάσχετε στη σχετική διαβούλευσηεδώhttp://www.opengov.gr/ypaat/?p=1997
- Το 2ο αφορά ζητήματα σχετικά με την Ελληνική Βιομηχανίας Ζάχαρης και τις οικονομικές εκκρεμότητεςπρος τους τευτλοκαλλιεργητές της Χώρας.

V] Τέλος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Airetos,πρόκειται να συζητηθεί και θέμα εκ της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ, σχετικά με πρόσκληση Επιχειρησιακού Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί χρηματοδότησης για διάλυση αλιευτικών σκαφών. Στο Δ.Σ. θα εξεταστούν airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]