Αυξήσεις σοκ στο πετρέλαιο κίνησης εξετάζει η κυβέρνηση

Ενόψει του κλεισίματος της τρίτης αξιολόγησης, η κυβέρνηση επανέφερε στο τραπέζι το σχέδιο ισοσκελισμού της τιμής της βενζίνης με το πετρέλαιο κίνησης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsauto.gr, η κυβέρνηση έχει ως “άσο στο μανίκι της” αυτή την κίνηση, η οποία αναμένεται να φέρει ραγδαία αύξηση στη ρευστότητα των κρατικών ταμείων,  εάν απομακρυνθεί το σενάριο του κλεισίματος εξπρές, της νέας αξιολόγησης και της καταβολής υπεροδόσης των 5,7 δις.
Εφόσον παρθεί αυτή η απόφαση, η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης (από τα 410 το χιλιόλιτρο στα 700 €) θα αυξήσει την τελική τιμή κατά σχεδόν 0,20€ το λίτρο, και τι διαφορά από το πετρέλαιο θέρμανσης κατα 0,50€ το λίτρο.
Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις σημειώνουν ότι τα περισσότερα αγροτικά τρακτέρ κλπ. κινούνται με το πιο οικονομικό πετρέλαιο θέρμανσης, εκμεταλλευόμενοι τους μηδενικούς ελέγχους.
Από την άλλη -εφόσον προχωρήσει σ’ αυτό το μέτρο- η κυβέρνηση θα επικαλεστεί το τι συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε, στις οποίες η τιμές βενζίνης και πετρελαίου είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα.
Υπάρχει και το καλό σενάριο, δηλαδή ο ισοσκελισμός της τιμής να γίνει και με μία μικρή μείωση του φόρου κατανάλωσης στη τιμή της βενζίνης, ώστε στα πρατήρια να έρθει η τιμή και στα δύο καύσιμα, γύρω στα 1,40 με 1,45€ το λίτρο.
Ωστόσο όλα θα κριθούν από το ρευστό που θα υπάρχει στα δημόσια ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]