Ο Μάρτιος των αποκαλύψεων ...

Ο ΜΑΡΤΙΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ…

Γράφουν, ο Παναγιώτης Αποστόλου
και ο Χρήστος Χατζηαναστασίου  
της “Ελλήνων Πολιτείας”

Αμέσως μετά το μεγαλειώδες σε όγκο και παλμό Πανεθνικό συλλαλητήριο των Αθηνών, όπου ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε πως δεν δέχεται να υπάρχει όρος – λέξη Μακεδονία στην οριστική ονοματοδοσία της γειτονικής μας χώρας των Σκοπίων, η ελληνική κυβέρνηση αμέσως την επομένη ημέρα έδωσε στο φως της δημοσιότητας το ζήτημα της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis.
Προφανώς, σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, του μηνύματος που στάλθηκε από τον ελληνικό λαό για το μείζον εθνικό μας θέμα, της Μακεδονίας!
Βεβαίως, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως υπάρχει οικονομικό σκάνδαλο! Όπως ήταν της Siemens, αλλά και τόσα άλλα οικονομικά σκάνδαλα που συνέβησαν στα χρόνια της Μεταπολιτεύσεως! 
Από εκεί και μετά, η παραπομπή πρώην Πρωθυπουργών και Υπουργών προηγουμένων κυβερνήσεων σε Προανακριτική Επιτροπή, ενδεχομένως να αποδειχτεί “λίρα εκατό” για την σημερινή κυβέρνηση, εάν και εφ΄ όσον έχει απτές αποδείξεις χρηματισμού αυτών των προσώπων! Διαφορετικά, θα εξελιχτεί σε “Μπούμερανγκ” για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αφού θα κληθεί να αποδείξει πως η τρίχα δεν είναι τριχιά!

Παραπομπή σε Προανακριτική Επιτροπή…

Έτσι, τα ξημερώματα της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου 2018 η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να παραπέμψει τους πρώην Πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο καθώς και 8 πρώην Υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά και Γιώργο Κουτρουμάνη!   
Από τα παραπάνω πολιτικά πρόσωπα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι Επίτροπος της ΕΕ, ίσως του μεγαλύτερου χαρτοφυλακίου αυτής, για την μετανάστευση, που προς το παρόν στηρίζεται από την Ένωση και ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και στηρίζεται απόλυτα από τον Μάριο Ντράγκι Προέδρου της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας! 

Η Γερμανία προωθεί την “Μακεδονία”…

Γι΄ αυτό εκτιμούμε ότι στο τέλος του Μαρτίου θα κριθούν πολλά στο μέτωπο της πολιτικής αντιπαράθεσης της ελληνικής πολιτικής σκηνής, με πιο καθοριστικό σημείο την εξέλιξη  που θα έχει η σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis.
Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεφύγει της προσοχής μας ότι την ίδια ακριβώς ημέρα που η Βουλή των Ελλήνων έστηνε “κρεμάλες” για το ίδιο το πολιτικό της προσωπικό, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ αποκαλούσε δημόσια “Μακεδόνα” τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ στη συνάντησή τους στο Βερολίνο. Και όλα αυτά ακριβώς λίγες ώρες μετά τη “βαρυσήμαντη” δήλωση περί “νύφης και γαμπρού” του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.
Αλλ΄ όμως θεωρούμε πως, στην πολιτική τίποτα δεν γίνεται τυχαία, γιατί όλα είναι προσχεδιασμένα και μάλιστα με πολύ κομψό τρόπο!
Αφού, η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει διαμορφώσει μια πάγια κατάσταση δημιουργίας εντυπώσεων! Όπως, στον χώρο των ΜΜΕ, όπου έχει επιτύχει να εγκαθιδρύσει μέσα από το κυνήγι “μαγισσών”, δηλαδή το κυνήγι της σήψης και της διαφθοράς, σε αντιστοιχία με ένα νέο μοντέλο “προοδευτικής” διακυβέρνησης.
Τον ίδιο μήνα, δηλαδή Μάρτιο, θα είναι φουλ σε λειτουργία και οι μηχανές των δανειστών των Βρυξελλών καθώς εκεί θα παιχτεί το τελευταίο στάδιο της παραμονής στην Εξουσία του  Αλέξη Τσίπρα και μετά το 2018!

Έρχεται κούρεμα καταθέσεων;

Όσοι - όσες παρακολούθησαν και αποκωδικοποίησαν τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, κυρίως του Πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη και των Υπουργών, είναι εύκολο να καταλάβουν πως, όλο αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους τέσσερις μήνες, διάστημα που απουσιάζει καθοριστικά η Γερμανία από την ευρωπαϊκή σκηνή και την λήψη σημαντικών αποφάσεων, ο  Αλέξης Τσίπρας ξεδίπλωσε “στρατηγικά” το επικοινωνιακό περί της “νέας Ελλάδας”!
Μια “νέα Ελλάδα” φτωχοποιημένη με υπηκόους που να αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στα δημόσια ταμεία και με τους ξένους δυνάστες της χώρας, ανάλογα με το ρεύμα που θα επικρατεί στην Ευρώπη να χρησιμοποιούν διάφορες λεκτικές επινοήσεις για την επιτήρηση της χώρας και τον έλεγχο του χρέους αυτής! Στην οποία διακαής πόθος της συγκυβέρνησης της είναι ένα γενναίο κούρεμα στις καταθέσεις!

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών…

Έτσι, το πολιτικό σύστημα πιθανόν να μην αντέξει τόσο μεγάλο βάρος από τις ευθύνες που του αναλογούν και οι πολιτικές εξελίξεις να είναι ραγδαίες και σε τέτοιο βαθμό που οι πολίτες αυτή τη φορά να πάρουν οριστικά και αμετάκλητα την κατάσταση στα χέρια τους!
Ακόμη και οι κινητοποιήσεις – συλλαλητήρια για το όνομα των Σκοπίων, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν “σκιές” ότι δεν έγιναν χωρίς την συγκατάθεση κυβερνητικών στελεχών, αυτό που φαίνεται στο βάθος του ορίζοντα είναι το οριστικό τέλος του παλαιοκομματικού συστήματος! Η παραπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη (αντιπρόεδρος της ΝΔ), ακόμη κι αν κριθεί αθώος, η λάσπη στον ανεμιστήρα θα λειτουργήσει υπερ σοβαρών αλλαγών στη Νέα Δημοκρατία. Τα δέκα ονόματα που αναφέρονται στην δικογραφία του σκανδάλου Novartis, μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, τόσο της Προανακριτικής Επιτροπής, όσο και των δικαστικών αρχών, αυτά τα ίδια πολιτικά πρόσωπα, ενδεχομένως, να έχουν κάψει το ”πολιτικό χαρτί” τους, καθώς ο λαός δύσκολα θα ξεχάσει τόσο γρήγορα την όποια εμπλοκή τους!

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις…

Την ίδια ώρα κι ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα θέλει να ανανεώσει την παραμονή του στην Εξουσία για μια ακόμη τετραετία, το μεγάλο “αγκάθι” θα είναι η αντίδραση του λαού στις εθνικές προκλήσεις και στη λογική που αυτή η συγκυβέρνηση έχει επιλέξει. Οι “συμπληγάδες” για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν πρόσημο την γερμανική Ευρώπη, που κι αυτή δεν συγκρατήθηκε από τον κρυφό της πόθο, την “ένωση” του Δούναβη με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης! Ένας πόθος σχεδόν δύο αιώνων, καθοριστικός να μας υπενθυμίζει και το θέμα του Αιγαίου, που για δύο αιώνες είναι ο πόθος των Τούρκων, που βλέπουν μια Ελλάδα να σέρνεται από την χρεοκοπία της και την αδυναμία επιστροφής στην ανάπτυξη!
Συνεπώς στο νέο μετά-μνημονιακό μοντέλο διακυβέρνησης, το μεγάλο στοίχημα είναι ο λαός, ο οποίος πρέπει να απαλλαγεί από τα σύνδρομα της μεταπολίτευσης και να χτίσει πάνω σε νέα πρόσωπα, με νέες δομές, με νέες κατευθύνσεις, σε μια Ευρώπη που αναγκαστικά θα αναδιαμορφώσει τις πολιτικές της! Διαφορετικά, ο κίνδυνος των ακραίων στοιχείων θα είναι μια μόνιμη ενόχληση στην μετεξέλιξή της, μια μετεξέλιξη, που ορίζεται από την νέα τάξη πραγμάτων και την παγκοσμιοποίηση.
Ο μήνας Μάρτιος λοιπόν, ναι θα είναι, ο πιο καθοριστικός μήνας στην πολιτική σκηνή του Τόπου, γιατί όλα θα εξελιχθούν ανάλογα με την πορεία σκανδάλου της Novartis, αλλά και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]