Επιστολή Σωματείου Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν.Ιωαννίνων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωάννινα 21-2-2018
Προς
Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας
Παυλόπουλος Προκόπης

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, συνεδρίασε σήμερα και ζητάει από εσάς συνάντηση με θέμα: «Εργοστάσιο SPIDER Ν. ΠΕΤΣΙΟΣ και ΥΙΟΙ» που εδρεύει στη Βιομηχανική περιοχή Ιωαννίνων και σας ενημερώνουμε:
Ότι στο παραπάνω εργοστάσιο πριν την κρίση εργαζόταν 350 εργαζόμενοι σε Γιάννενα- Αθήνα. Αλλά μετά από 15 μήνες που μείναμε απλήρωτοι, οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε από το Μάη – Ιούλιο – Αύγουστο 2015 να προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας και είμαστε από τότε απλήρωτοι.
Το συγκεκριμένο εργοστάσιο ιδρύθηκε το 1979 όπου εργαζότανε με παραγγελίες του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και παρήγαγε αμαξώματα στρατιωτικών οχημάτων , κάλυκες , ερπύστριες κτλ.
Τελευταία, κύριο αντικείμενο είναι κάδοι απορριμμάτων , αμαξώματα συλλογής απορριμμάτων , ράφια για super market κτλ. για την εγχώρια αγορά και 25 χώρες εξαγωγής.
Από το 2011 ένα τμήμα έχει μεταφερθεί στη Σερβία. Και σήμερα έχουν ανοίξει άλλες εταιρείες με συγγενικά πρόσωπα και στελέχη της και εισάγουνε κάδους από Σερβία. Και σήμερα έχουν ανοίξει άλλες εταιρίες με συγγενικά πρόσωπα και στελέχη της και εισάγουνε κάδους από Σερβία. Μετά από όλα αυτά ζητάμε το γρηγορότερο προβολή του θέματος γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να βρεθεί λύση αν η Κυβέρνηση με ένταξη στα αμυντικά συστήματα ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι. Ζητάμε από την Κυβέρνηση άμεση οικονομική ενίσχυση για τους απλήρωτους εργαζόμενους καθότι υπάρχει σοβαρό θέμα επιβίωσης.
Στις συναντήσεις με το Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας Κο Νεφελούδη και την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, και συγκεκριμένα με τον κύριο Κοντοφάκα η απάντηση ήταν ότι θεωρούν την επιχείρηση μία απ’τις 167 που η Κυβέρνηση θα κάνει όλες τις ενέργειες για να επαναλειτουργήσει, να πληρωθούν  και να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι. Σε συνάντηση του Σωματείου με τον Πρωθυπουργό στα Γιάννενα επίσης τόνισε πως θα ασχοληθεί με το θέμα. Πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση, και η επιχείρηση να παραμένει κλειστή.
Άμεσα αιτήματα:
1)Ένταξη της επιχείρησης στα αμυντικά συστήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να επαναλειτουργήσει η επιχείρηση.
2) Έκτακτη ενίσχυση 1.000 ευρώ: Ανακοινώθηκε και δε χορηγήθηκε το Μάιο του 2017.
3) Ένταξη των εργαζομένων σε προγράμματα απασχόλησης πενταμήνων και οχταμήνων.
4)Επιδόματος αφερεγγυότητας μέσω ΟΑΕΔ των τριών μισθών για πτωχευμένες επιχειρήσεις.
5) Η πορεία εξέλιξης προς τον Εισαγγελέα διαφθοράς για τις παράλληλες εταιρίες των μελών – ιδιοκτητών της εταιρίας Ν. Πέτσιος, οι οποίες συστήθηκαν με χρήματα και εξοπλισμό της μητρικής εταιρίας SPIDER Α.Ε., βάσει των μέχρι στιγμής συγκεντρωμένων στοιχείων και η εξέτασή της, η προμήθεια μέσω αυτών των παράλληλων εταιριών σε όλη την επικράτεια των κάδων από καλούπια της εταιρίας μας τα οποία βρίσκονται στην GREEN CITY Σερβίας. 

ΥΓ: Από τη συνάντησή μας με τον Πρωθυπουργό, στα εγκαίνια της Ιονίας Οδού, δεν έχουμε καμία απάντηση. Αλλά από το πλειστηρίασμα, με νόμους της Κυβέρνησής του, που έγινε στα κτίρια της spider στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι από αντικειμενική αξία των 10.000.000 ευρώ, παίρνουν 99.000 ευρώ και η τράπεζα 1.650.000 ευρώ. Στις 23-10-17 το νομικό συμβούλιο του κράτους δια της νόμιμης εκπροσώπου του, δηλώνει ότι θα ασκήσει ανακοπή κατά των εργαζομένων με αποτέλεσμα να μη μπορούν να πάρουν αυτό το πενιχρό ποσό. Η δε τράπεζα Πειραιώς καταφεύγει στα δικαστήρια για να μας πάρει τα ενοίκια απ’την οδό Κοραή στα Ιωάννινα, που ανήκει στους εργαζόμενους SPIDER.
Άρα, ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι απαιτούν να σταματήσει αυτή η απαράδεχτη στάση της κυβέρνησης και να υλοποιηθούν ΑΜΕΣΑ τα παραπάνω αιτήματα που δόθηκαν στον Πρωθυπουργό.
Για τη Γενική Συνέλευση
                  Ο Πρόεδρος                                  Ο Αντιπρόεδρος                            Ο Γ. Γραμματέας
                 Στάθης Ηλίας                               Κλίτσας Χρήστος                            Ηλίας Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]