ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Χαιρετισμός Μ.Τζούφη στα Εγκαίνια 5ου ΚΔΑΠ ΜΕΑ στους Αμπελόκηπους

Χαιρετισμός στα Εγκαίνια 5ου ΚΔΑΠ ΜΕΑ στους Αμπελόκηπους Ιωαννίνων

Το 5ο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) με Αναπηρίες εγκαινίασε η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Η Μέριμνα». Το νέο ΚΔΑΠ βρίσκεται στους Αμπελόκηπους Ιωαννίνων και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Ιωαννίνων και το Δήμο Ιωαννιτών.
Η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφηπαρευρέθηκε στα εγκαίνια και επεσήμανε πως οι συγκεκριμένες δομές συμβάλλουν στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών με αναπηρία, συντελούν στην κοινωνική ένταξη και τη στήριξη των οικογενειών τους. Στη συνέχεια τόνισε πως παρά τις οικονομικά δυσμενείς συνθήκες, η Κυβέρνηση έχει προβεί σε μια σειρά από δράσεις για την υποστήριξη των μικρών και μεγαλύτερων παιδιών με αναπηρία.
Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε την ένταξη των στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης στο σχεδιασμό των παρεμβάσεων κοινωνικής προστασίας και την ολοκλήρωση της  χαρτογράφησηςΚτιρίων Κοινωνικής Πρόνοιας, ώστε σύντομα να παρουσιαστεί σχέδιο για την αξιοποίηση, τη διαχείρισή και την ενίσχυσή τους με προσωπικό.Επιπρόσθετα, υπογράμμισε τη σημασία της ψήφισης διάφορων μέτρων θεσμικού χαρακτήρα υπέρ των ΑμεΑ, καθώς και την υιοθέτηση της Ευρωπαϊκής Χάρτας για τα Δικαιώματα των αναπήρων.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι πολλές και σημαντικές, ωστόσο η πρόθεση στην κατεύθυνση της ουσιαστικής στήριξης είναι δεδομένη. Κλείνοντας, ανέφερε πως «όλοι μαζί συνεχίζουμε, για την υποστήριξη των παιδιών με αναπηρία και των οικογενειών τους από όποιο μετερίζι βρίσκεται ο καθένας και ενώνουμε δράσεις και δυνάμεις».
Επισημαίνεται πως αυτή τη στιγμή στο Νομό Ιωαννίνων λειτουργούν 5 ΚΔΑΠ ΜΕΑ (δυναμικής 150 παιδιών με αναπηρίες), 1 Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας, που φιλοξενεί 150 παιδιά εκ των οποίων 30 με αναπηρία, ενώ τέλος, δρομολογείται η δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου ΑμεΑ με Ειδικό Σχολείο, χώρο φυσικοθεραπείας, λογοθεραπείας και εργοθεραπείας στο χώρο του παλιού Ασύλου Ανιάτων, το οποίο παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Αλληλεγγύης στο Δήμο Ιωαννιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]