Διαχείριση 439.844 περιστατικών από την INTERAMERICAN Βοήθειας κατά το 2017

Αυξημένη κατά 2,1% έναντι του 2016 ήταν η ζήτηση υπηρεσιών οδικής και άμεσης ιατρικής βοήθειας από την INTERAMERICAN, κατά το 2017. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε, συνολικά, σε 439.844 περιστατικά, παρέχοντας σχετικές υπηρεσίες σε 1.205 πελάτες, κατά μέσο όρο, ημερησίως! Η INTERAMERICAN κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο, με συνολικά μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα βοήθειας πέρυσι 31,1 εκατ. ευρώ έναντι 30,5 εκατ. το 2016 (αύξηση παραγωγής 2%) και 1,4 εκατομμύριο πελάτες στους δύο τομείς, έχοντας κτίσει εμπειρία και τεχνογνωσία εικοσαετίας. Τόσο η οδική όσο και η άμεση ιατρική (προσωπική) βοήθεια αποτελούν προστιθέμενη αξία και ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ως προσαρτήματα στα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου και υγείας, αντιστοίχως, της εταιρείας.

"Η γενικότερη στρατηγική εστίασης στην ευρύτερη εμπειρία του πελάτη από την INTERAMERICAN βρίσκει καθημερινή επιβεβαίωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες οδικής και ιατρικής βοήθειας. Η οργάνωση είναι υποδειγματική για την ταχύτητα εξυπηρέτησης, με μέσο όρο προσέγγισης των περιστατικών, που χρήζουν οδικής υποστήριξης και με ασθενοφόρο, τη μισή ώρα και των περιπτώσεων αεροδιακομιδής τις τρεισήμισυ ώρες, από τη στιγμή της κλήσης έως την παράδοση του μεταφερομένου ατόμου σε νοσηλευτήριο. Οι υψηλοί δείκτες ικανοποίησης των πελατών και σύστασης της εταιρείας σε τρίτους (NPS 72%) υπογραμμίζουν την ποιότητα της διαχείρισης των περιστατικών, με εφαρμογή και της σύγχρονης μεθοδολογίας Lean" επισημαίνει ο Γιώργος Βαλαής, γενικός διευθυντής της INTERAMERICAN Βοήθειας, τονίζοντας και την προχωρημένη ψηφιοποίηση - χρήση της τεχνολογίας στις διαδικασίες. Ειδικά όσον αφορά στην οδική βοήθεια, το πρότυπο της εταιρείας υπερκαλύπτει κατά πολύ τη "ρήτρα ελαχίστων κανόνων εξυπηρέτησης" με την οποία δεσμεύονται από φέτος οι σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου, στη βάση της σχετικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. "Ανάλογες συμφωνίες -service level agreements- είναι αυτονόητες στο εξωτερικό και η INTERAMERICAN πρωτοστατεί για τη θεσμοθέτηση και στη χώρα μας" συμπληρώνει ο κ. Βαλαής.

Πιο αναλυτικά, στην οδική βοήθεια παρασχέθηκαν πέρυσι επιτόπου υπηρεσίες αποκατάστασης βλάβης σε 111.293 περιπτώσεις, διαχείρισης ατυχήματος (autohelp) σε 113.658, ρυμούλκησης σε 141.884 και μεταφοράς στην έδρα σε 45.907 περιπτώσεις. Η εταιρεία έχει αναπτύξει αποκλειστικές συνεργασίες παροχής υπηρεσιών εντός των μεγάλων οδικών αξόνων με τη Νέα και Κεντρική Οδό και τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, καλύπτοντας πλήρως τη διαδρομή Αθήνας-Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης με την Ιονία Οδό και τη Γέφυρα Ρίου-Αντίρριου για τη Δυτική Ελλάδα. Η INTERAMERICAN διαθέτει ιδιόκτητο στόλο 218 οχημάτων κάθε τύπου και έχει συνάψει 65 συνεργασίες επιπλέον με παρόχους υπηρεσιών, βρίσκεται σε 111 σημεία εξυπηρέτησης στην επικράτεια, ενώ παρέχει οδική βοήθεια και μέσω άλλων, συνεργαζομένων ασφαλιστικών εταιρειών.

Στην άμεση ιατρική βοήθεια, η εταιρεία ανταποκρίθηκε κατά το 2017 σε 120 κλήσεις για διακομιδή σε κρίσιμα περιστατικά με ελικόπτερο και υγειονομικό αεροπλάνο, σε 5.744 με ασθενοφόρο, διαχειρίστηκε 132 περιστατικά στο εξωτερικό, ενώ παρασχέθηκαν τηλεφωνικά υπηρεσίες συμβουλευτικής σε 21.106 περιπτώσεις. Η INTERAMERICAN συνεχίζει συνεργασίες με την τοπική αυτοδιοίκηση σε ορισμένα νησιά, κυρίως στη βάση χορηγιών τρίτων προς την τοπική κοινωνία -όπως π.χ., πρόσφατα ξεκίνησε για τους κατοίκους της Λήμνου- συμπληρωματικά προς το ΕΚΑΒ. Η εταιρεία διαθέτει στόλο 17 ιδιόκτητων ασθενοφόρων και από συνεργασίες, 4 αεροπλάνων και 3 ελικοπτέρων.

Αξίζει να αναφερθεί η ανταπόκριση της INTERAMERICAN για ζητούμενες υπηρεσίες άμεσης ιατρικής βοήθειας, στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας, σε πλήθος περιπτώσεων (προσωπικών αναγκών και κοινωνικών/συλλογικών φορέων για υποστήριξη εκδηλώσεων και εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες), με διάθεση ασθενοφόρου και εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ συνεργάζεται με τις διασωστικές ομάδες της ΕΟΔ και της ΕΔΟΚ και παρέχει χορηγίες ταξιδιωτικής ασφάλισης μαθητών για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
 nextdeal.gr


Ο Γιώργος Βαλαής, γενικός διευθυντής της INTERAMERICAN Βοήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]