Η δήλωση του Δ. Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό (VIDEO)

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του πρωθυπουργού  με τους πολιτικούς αρχηγούς σήμερα Σάββατο 27 Γενάρη για να ενημερωθούν επισήμως για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, ο  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας συνομίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα λίγο μετά τις 2 μ.μ..

Αμέσως μετά ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την εξής δήλωση:

 «Είχαμε μια -όσο γίνεται, φαντάζομαι, σε αυτές τις περιπτώσεις- αναλυτική ενημέρωση από τον κ. Πρωθυπουργό. Αυτό που είπα και μέσα, στην αρχή της συνάντησής μας, είναι ότι κρατάμε μικρό καλάθι.

Εξακολουθούν -και μετά την ενημέρωση- να υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες για τις εξελίξεις με τις γειτονικές χώρες, συνολικά με τα Βαλκάνια, με την πολιτική του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και όλα όσα συμβαίνουν αυτό το διάστημα γύρω από αυτά τα ζητήματα.

Εκφράσαμε την άποψη του ΚΚΕ, η οποία είναι σταθερή, συνεπής, με τις αρχές που διέπουν και τις διεθνείς σχέσεις και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και των λαών της περιοχής και όλου του κόσμου. Ότι δηλαδή οποιαδήποτε ονομασία και ονοματολογία, δεν είναι κάποια απλά βαφτίσια μιας γειτονικής δημοκρατίας, ούτε είναι το κυρίαρχο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Τα κυρίαρχα ζητήματα είναι ο αλυτρωτισμός, είναι η μη επαναχάραξη συνόρων και η αλλαγή των συνόρων που θα είναι πάντα βαμμένη με το αίμα των λαών. Και βεβαίως αναφέραμε την αναγκαιότητα ότι θα πρέπει -άσχετα από τις όποιες διαπραγματεύσεις, από τις σχέσεις καλής γειτονίας, που πρέπει να υπάρχουν με γειτονικές δημοκρατίες, τόσο με τα Σκόπια, όσο και με την Αλβανία ή με άλλες χώρες- το κύριο ζήτημα να μην εφησυχάζει ο ελληνικός λαός, εφόσον δεν προβλέπεται άμεσα αλλαγή του Συντάγματος, αλλαγή όλων αυτών που οδηγούν σε εθνικιστικές και αλυτρωτικές διαθέσεις και βεβαίως δημιουργούν προβλήματα απαράδεκτων διεκδικήσεων ενάντια στην χώρα μας ή ενάντια σε άλλους λαούς. Κι απ’ αυτή τη σκοπιά χρειάζεται επαγρύπνηση, όχι μόνο των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών ηγεσιών, χρειάζεται επαγρύπνηση του ελληνικού λαού».

- Μετά τη συνάντηση αισθάνεστε ότι οδεύει προς λύση το Σκοπιανό;

- Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα αυτή τη στιγμή.

Σας άφησε ο πρωθυπουργός να διαφανεί ότι δεν ποντάρει στον κ. Καμμένο;

- Ο κ. Καμμένος έχει τη δική του άποψη. Το τι θα κάνει φαντάζομαι δεν το ξέρει ούτε ο κ. Πρωθυπουργός
 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]