Ηπειρος:Στα λευκά "ντύθηκαν" τα ορεινά [video-photos]

Χιονοπτώσεις εκδηλώνονται απο τα μεσάνυχτα Σαββάτου στα ορεινά  τμήματα της Ηπείρου ,σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων ,χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής  σοβαρά προβλήματα .

Μέτσοβο ,Μηλιά ,Συρράκο ,Καλαρρύτες,χωριά της Κόνιτσας ,των Τζουμέρκων και του Ζαγορίου έχουν "ντυθεί" στα λευκά ,με το χιόνι να φτάνει  τα 20 εκ.
18 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται για αποχιονισμό και ρίψεις ποσοτήτων αλατιού κατά μήκος του ορεινού οδικού δικτύου ,με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται χωρίς προβλήματα ,οι οδηγοί ωστόσο  που σκοπεύουν να κινηθούν προς ορεινούς προορισμούς , οφείλουν να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες .
Εκχιονιστικά μηχανήματα  αλλά και μηχανήματα συντήρησης της Εγνατίας Οδού κινούνται κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου  στο ύψος του Μετσόβου , όπου εκδηλώνεται ασθενής χιονόπτωση ,
ενώ το όμορφο  και χωρίς προβλήματα χειμωνιάτικο σκηνικό  ,απολαμβάνουν κάτοικοι αλλά  και επισκέπτες του Σαββατοκύριακου ,τόσο στο χιονοδρομικό Κέντρο Μετσόβου στη θέση Προφήτης Ηλίας ,όσο και μέσα στο Μέτσοβο !
Σε επιφυλακή Δήμοι και αρμόδιοι Φορείς για την  άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ οι χιονοπτώσεις για το υπόλοιπο του Σαββάτου  ,αναμένεται να παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]