Tα ονόματα των αείμνηστων μεγάλων δωρητών «Χριστόφορου Ρίζου» και «Αναστάσιου Ποταμιάνου» έλαβαν πτέρυγες του νοσοκομείου Πρέβεζας

Mέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας των δύο κλινικών του Νοσοκομείου Πρέβεζας (της παθολογικής και της χειρουργικής ) ως πτέρυγα «Χριστόφορου Ρίζου» και «Αναστάσιου Ποταμιάνου» αντίστοιχα προκειμένου να τιμηθεί η προσφορά των δύο ανδρών στην ανέγερση του Νοσοκομείου.
Η ομόφωνη αυτή απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου ήρθε να καλύψει ένα παλαιότερο αίτημα το οποίο «επικαιροποιήθηκε» από τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Πρέβεζας και υποστηρίχθηκε από το Δήμο προκειμένου να αποδοθεί φόρος τιμής τους δύο ανθρώπους που με την προσφορά τους στην απόκτηση του οικοπέδου όπου κατασκευάστηκε το Νοσοκομείο έθεσαν ουσιαστικά την «θεμέλια λίθο» στο να αποκτήσει η περιοχή μας για πρώτη φορά οργανωμένη μονάδα υγείας.
Την τελετή παρακολούθησαν εκπρόσωποι της οικογένειας Ποταμιάνου καθώς και του Συνδέσμου Συρρακιωτών (ως εκπρόσωποι του Συρρακιώτη δωρητή Χριστόφορου Ρίζου) , ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πρεβέζης Χρυσοστόμου π.Δημήτριος Ντούσκας, ο αστυνομικός διευθυντής Δημήτρης Σιόρεντας, μέλη της διοίκησης του Νοσοκομείου καθώς επίσης ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης υπογράμμισε ότι η τιμή στους ανθρώπους αυτού είναι επιβεβλημένο καθήκον , τονίζοντας ότι η προσφορά αποτελεί διαχρονική αξία που πρέπει να μιμηθούν οι νεώτεροι.
Ο π.Δημήτριος μετέφερε τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη Πρεβέζης (ο οποίος απουσιάζει για υπηρεσιακούς λόγους) υπογραμμίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι δωρητές έκαναν πράξη την προσφορά και την θυσία δίνοντας μέρος της περιουσίας τους για το κοινό καλό.
Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Σπύρος Νταλαούτης ευχαρίστησε θερμά τη διοίκηση του Νοσοκομείου και προσωπικά τον κ.Μίλτο Παππά για την ομόφωνη αποδοχή του αιτήματος αλλά και και το Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη για την συμβολή του στην υλοποίηση του αιτήματος της ονοματοδοσίας.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Μίλτος Παππάς αναφέρθηκε στην ζωή και τη δράση τόσο του Χριστόφορου Ρίζου όσο και του Αναστάσιου Ποταμιάνου, οι οποίοι έζησαν σε διαφορετικές εποχές ωστόσο συνέβαλλαν καθοριστικά στην δημιουργία του Νοσοκομείου, το οποίο λειτουργεί από το 1973 προσφέροντας υγειονομικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Μετά την λήξη της τελετής ακολούθησε επίσκεψη στις δύο κλινικές του Νοσοκομείου προκειμένου οι προσκεκλημένοι να δουν τις πλάκες που έχουν τοποθετηθεί και φέρουν τα ονόματα των δύο αείμνηστων μεγάλων δωρητών.
Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]