ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:SWING KIDS(Τα Παιδιά Του Σουίνγκ) Απο Το Καλλιτεχνικό Σωματείο ΕΞΑΥΔΑ

SWING KIDS(Τα Παιδιά του Σουίνγκ)

Ταινία του 1993, σε σενάριο του Jonathan Marc Feldman και σκηνοθεσία του Thomas Carter, η οποία βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα.

Υπόθεση: στη Γερμανία του 30, λίγο μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, μία μερίδα της νεολαίας αδιαφορεί για τα κηρύγματα μίσους των Ναζί και περνά των ελεύθερο χρόνο της χορεύοντας στους ρυθμούς της -απαγορευμένης στη ναζιστική Γερμανία - μουσικής σουίνγκ. Αυτό συμβαίνει και στην παρέα των νεαρών Πίτερ- ο αντιφρονών πατέρας του οποίου έχει πεθάνει στα χέρια της Γκεστάπο-Τόμας και Άρβιντ. Η κατάσταση περιπλέκεται, όταν ο Πίτερ αναγκάζεται να ενταχθεί στη χιτλερική νεολαία, όταν συλλαμβάνεται για την κλοπή ενός ραδιοφώνου, το οποίο ένας αστυνομικός είχε αρπάξει από το σπίτι κάποιου συλληφθέντος για να το χαρίσει στην ερωμένη του. Πολύ σύντομα ο Πίτερ και ο Τόμας θα αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να είναι το πρωί μέλη της χιτλερικής νεολαίας και το βράδυ "παιδιά του σουίνγκ". Έτσι, ο μεν πρώτος θα σταλεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, έχοντας συνειδητοποιήσει τη φρίκη του ναζισμού, ενώ ο άλλος θα αφομοιωθεί πλήρως από το σύστημα. Αξιοπρεπέστατες ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές Robert Sean Leonard στον ρόλο του Πίτερ και Christian Bale στον ρόλο του Τόμας, όπως και από την Barbara Hershey και Kenneth Branagh στους ρόλους της μητέρας του Πίτερ και του αξιωματικού της Γκεστάπο αντίστοιχα.

Στην ταινία καταδεικνύεται ότι ο ολοκληρωτισμός δεν χαρίζεται ούτε στους εθνικά ή φυλετικά «καθαρούς», ούτε στους πολιτικά αμέτοχους, ακόμα κι αν κάποιοι συγκεντρώνουν  όλες τις παραπάνω ιδιότητες. Θεωρεί στόχους, όλους όσους αρνούνται να στραγγαλίσουν την ατομικότητά τους για χάρη του και τους επιφυλάσσει  την εξόντωση. Εκατοντάδες «παιδιά του σουίνγκ» στάλθηκαν σε στρατόπεδα εργασίας ή στον πόλεμο, όπου και πέθαναν, επειδή άκουγαν και χόρευαν μια συγκεκριμένη μουσική. Κάποια απ’ αυτά, ήταν μη πολιτικοποιημένα και "άριοι" μέχρι την τελευταία παρανυχίδα τους.

Αμερικανική | 1993  | Διάρκεια: 112'

Σκηνοθεσία: Τόμας Κάρτερ

Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ, Μπάρμπαρα Χέρσεϊ, Φρανκ Γουόλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]