Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 10,1 μονάδων στη ΝΔ, «όχι» σε χρήση του όρου «Μακεδονία»

Σημαντικό προβάδισμα υπέρ της ΝΔ έναντι ρου ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, σύμφωνα με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 10,1 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφων επί των έγκυρων. Στη δημοσκόπηση τέθηκε και ερώτημα σχετικά με το θέμα των ημερών, σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, στο οποίο σχεδόν οι 7 στους 10 (68%) τάσσονται κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία».

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων διαμορφώνονται ως εξής:

Δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα» (14-1-2018)

ΝΔ 29%

ΣΥΡΙΖΑ 18,9%

Κίνημα Αλλαγής 9,1%

Χρυσή Αυγή 6,7%

ΚΚΕ 6,4%

Ένωση Κεντρώων 2,8%

ΑΝΕΛ 2,4%

Λαϊκή Ενότητα 1,8%

Πλεύση Ελευθερίας 1,2%

Σε ό,τι έχει να κάνει με την καταλληλότητα για την πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, προηγείται του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, με 8,8 μονάδες.



«Όχι» σε χρήση του όρου Μακεδονία

Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η πλειοψηφία τάσσεται κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία». Συγκεκριμένα, το 68% απαντά αρνητικά στο ερώτημα αν πρέπει η Ελλάδα να συμφωνήσει σε σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» και, μάλιστα, το «όχι» υπερέχει και μεταξύ των ψηφοφόρων που είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές (63,8%). Μεταξύ αυτών π[ου ψήφισαν τη ΝΔ, το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 67%, ενώ οι ψηφοφόροι των υπόλοιπων κομμάτων λένε «όχι» σε ποσοστό 69,9%.

 Για την έξοδο από το μνημόνιο και τους πλειστηριασμούς

Μεγάλη εμφανίζεται να είναι και η δυσπιστία σε ό,τι έχει να κάνει με τα περί εξόδου από το μνημόνιο τον Αύγουστο, καθώς το 80,5% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση φέρεται να εκτιμά πως η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε αυστηρή επιτροπεία, έναντι 13,8% που υιοθετεί ότι η χώρα θα βγει οριστικά από τα μνημόνια. Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις το 23,5% βλέπει έξοδο από το μνημόνιο.

Σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, το 71,8% πιστεύει ότι δεν υπάρχει προστασία. Το ποσοστό μεταξύ αυτών που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 55,9%, ενώ το 18,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως προστατεύεται η λαϊκή κατοικία.

Επίσης, το 62,8% πιστεύει ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να ζητήσει ακύρωση της απόφασης για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό οφείλεται σε πίεση της Άγκυρας.



★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]