ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Kωπηλάτες ..ιστιοπλόοι ..και 18 βουτηχτάδες στα νερά της Παμβώτιδας[βίντεο-φωτο]

Με λαμπρότητα , κατάνυξη, παρουσία πλήθους πιστών και εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών ,τελέστηκε σήμερα και στα Ιωάννινα ο μεγάλος Αγιασμός των Θεοφανείων .
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου ξεκίνησε μεγάλη πομπή   που κατέληξε στην παραλίμνια περιοχή για τον Αγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού ,εκεί όπου   κωπηλάτες και ιστιοπλόοι   έδωσαν  φέτος μοναδικό εορταστικό χρώμα με την παρουσία τους στα νερά της Παμβώτιδας!
Με  τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα και   με αναμμένα βεγγαλικά στα καραβάκια  απο το Νησάκι 18 τολμηροί βουτηχτάδες    αψήφισαν  τα παγωμένα νερά  της λίμνης και έπεσαν σε αυτά για να πιάσουν τον Σταυρό  , να λάβουν την ευλογία  του Σεβασμιώτατου  Μητροπολίτου Ιωαννίνων , να δεχθούν και να δώσουν ευχές !
Ο 26χρονος Παναγιώτης Μιζάλας   απο τα Ιωάννινα ,αν και  είχε βουτήξει και άλλες φορές  ,  φέτος ήταν εκείνος που κατάφερε  να  βγάλει  πρώτος  τον Τίμιο Σταυρό ,για να δηλώσει  περιχαρής στα τοπικά ΜΜΕ "πως ήταν θέλημα θεού" και να ευχηθεί  φώτιση και υγεία σε όλο τον κόσμο !
Χαρούμενος για τη συμμετοχή των νέων στον εορτασμό των Θεοφανείων  και   ο Γιώργος Γιαννίκος ο  αρχαιότερος των βουτηχτάδων   ,που επι 49 χρόνια   πέφτει  στα νερά της λίμνης για τον Τίμιο Σταυρό !





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]