Ιωάννινα:"Footloose" Απο Το Καλλιτεχνικό Σωματείο ΕΞΑΥΔΑ

Footloose
Μετά τον χωρισμό των γονιών του, ο Ren μετακομίζει από το Σικάγο σε μία κωμόπολη, όπου οι θρησκευόμενοι κάτοικοι θεωρούν το rock & roll και το χορό έργα του σατανά.

Η σύγκρουση με το κατεστημένο δεν  θα αργήσει να έρθει, καθώς ο Ren, αρνούμενος να υποταχθεί στο σύστημα που τον περιβάλλει θα προσπαθήσει να ξεσηκώσει τους νέους της πόλης ώστε να αντιταχθούν σε όσα τους επιβάλλουν.

Μια ταινία που συνδυάζει τη μουσική, το χορό κι ένα κοινωνικό φαινόμενο που απασχόλησε αρκετές αμερικάνικες πολιτείες τη δεκαετία του `80. Ήταν μια εποχή όπου το rock & roll και η τάση των νέων προς την ατασθαλία προβλημάτιζε τις υποτιθέμενα πουριτανικές οικογένειες των ΗΠΑ. Φόβος τους πλημμύριζε καθώς πίστευαν πως η μόδα και η τάσεις της εποχής τους έσπρωχναν στο σεξ, στα ναρκωτικά και γενικότερα στις ανώριμες πράξεις.

Κατά συνέπεια, αντιλαμβάνεται κανείς ότι όλα αυτά τα οποία παρουσιάζονται στην ταινία δεν είναι ατοπήματα της φαντασίας του σεναριογράφου, αλλά απεικόνιση μιας πραγματικότητας που όσο κι αν φαντάζει μακρινή, υπήρξε πιο κοντινή απ΄ όσο φανταζόμαστε. Και μπορεί να φαντάζει παράλογη, αλλά η κοινωνία έτσι λειτουργούσε.

Και μέσα σε αυτό, το ας το πούμε φασιστικό καθεστώς, ένας νεαρός ήρθε για να ξυπνήσει τα κοιμισμένα πνεύματα. Να φέρει την αναστάτωση και να προσπαθήσει να περάσει στον κόσμο, ότι όσο κι αν προσπαθούν να κρατήσουν τη ζωή στάσιμη μέσα σε ένα πλαίσιο προστασίας, αυτή θα συνεχίσει να προχωράει. Κι όσο προσπαθείς να  αποφύγεις κάτι, τόσο αυτό έρχεται κοντά σου.

Όπου υπάρχουν χορευτικές σκηνές κόβουν την ανάσα. Χαρακτηριστική είναι η σκηνή όπου ο εξαγριωμένος Ren, σε ένα ξέσπασμα χορεύει μόνος του σε έναν ξέφρενο ρυθμό σε μια εγκαταλειμμένη αποθήκη. Απολαυστικές είναι επίσης η έναρξη και η λήξη της ταινίας, αν και σε πιο pop ρυθμούς.

Η σκηνοθεσία ιδιαίτερη, δεν θυμίζει κάτι από άλλες εποχές, ανήκει σε άλλες εποχές! Με δυναμική και ταυτόχρονα ευαισθησία, απλότητα κι όλη την αθωότητα που διέκρινε το κλίμα εκείνης της κατά τα άλλα ατίθασης εποχής. Μέσα στη θαμπάδα των πλάνων μπορείς να διακρίνεις και την παραμικρή λεπτομέρεια που αν και μπορεί να φαντάζει ανούσια είναι κατά βάθος σημαντική.



Πηγή:www.cine.gr



Αμερικανική |1984 | Διάρκεια: 107'

Σκηνοθεσία:Χέρμπερτ Ρος

Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Μπέικον, Λόρι Σίνγκερ, Τζον Λίθγκοου

Ημερομηνία και ώρα προβολής: ΚΥΡΙΑΚΗ 24  & ΔΕΥΤΕΡΑ  25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ



ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ



SWING KIDS (ΚΥΡΙΑΚΗ  07  & ΔΕΥΤΕΡΑ 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]