ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών Δήμαρχος Ιωαννίνων: «Επενδύστε στην παιδεία και τη συνεργασία»


Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών
Δήμαρχος Ιωαννίνων: «Επενδύστε στην παιδεία και τη συνεργασία»

«Στην εποχή που ζούμε θεωρώ πολύ σημαντικό η παιδεία που παρέχεται στους νέους της χώρας μας να σταθεί με ακόμα περισσότερη ένταση στην αξία της συνεργασίας, της ομαδικότητας της κοινής προσπάθειας η οποία θωρακίζει την κοινωνία μας απέναντι σε επικίνδυνες αντιλήψεις και φαινόμενα που διχάζουν», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, στους μαθητές, απευθυνόμενος σε αυτούς, κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης των αριστούχων.
Η καθιερωμένη τελετή βράβευσης που οργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Ιωαννιτών , για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που αρίστευσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, καθώς και για τους μαθητές που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στη Βουλή των Εφήβων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου.
 «Μας θυμίζετε πως όλη η προσπάθεια που κάνουμε πρέπει να είναι προς όφελος της νέας γενιάς με στόχο να μην επαναλάβει τα λάθη που έκανε η δική μας αλλά αντίθετα να προοδεύσει, να καινοτομήσει και να οδηγήσει την πατρίδα μας εκεί που της αξίζει. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται μία βασική επένδυση. Η επένδυση στη γνώση», υπογράμμισε κατά την ομιλία του απευθυνόμενος στους νέους ο Δήμαρχος.
Υποστήριξε επίσης πως «η γνώση πρέπει να συνδυαστεί με το ήθος, την ελευθερία της σκέψης, την ευγενή άμιλλα, τη βελτίωση της προσωπικότητας, τη δημιουργική φιλοδοξία, τον ανθρωπισμό,  την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία» και με αυτή  την έννοια – όπως είπε - για το Δήμο Ιωαννιτών αυτή η τελετή βράβευσης έχει τον συμβολικό χαρακτήρα, «της αναγνώρισης του μόχθου που κρύβεται πίσω από κάθε στόχο που κατακτάτε. Εσείς οι μαθητές, αλλά και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στο πλευρό σας».
Ο κ. Μπέγκας κατέληξε, ευχόμενος στους μαθητές καλή επιτυχία σε ότι κάνουν στο δρόμο που χαράζουν στη ζωή τους.
«Είναι στα δικά σας χέρια η αλλαγή αυτής της κατάστασης. Εσείς μπορείτε να πρωταγωνιστήσετε στις αλλαγές που θέλετε να γίνουν, αρκεί να μείνετε πιστοί στα ιδανικά και στις αρχές σας», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]