ΟΤΑ Πρέβεζας:Δίνουμε Απάντηση Στην Αντεργατική Επίθεση Κλιμακώνουμε Τον Αγώνα Μας ..

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μπροστά στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, φέρνει προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο εμπεριέχοντας το σύνολο των αντεργατικών μέτρων που έχει συμφωνήσει με ΕΕ και ΔΝΤ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Μέτρα που είναι είναι αναγκαία για τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές καθώς και τη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου, αφού υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους.
Το επικαιροποιημένο μνημόνιο με τα νέα προαπαιτούμενα οδηγεί σε ένα νέο γύρο επίθεσης στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, καθώς στη διάρκεια των επόμενων μηνών η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει έναν τεράστιο όγκο αντεργατικών μέτρων, προκειμένου να κηρύξει το δήθεν τέλος των μνημονίων.
Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει "φως στο τούνελ" για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας, για το φίμωμα κάθε φωνής που αγανακτεί, αμφισβητεί και αγωνίζεται, επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Μέτρα έντασης της εκμετάλλευσης και μέτρα καταστολής πάνε χέρι-χέρι!
• Χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία.
• Μειώνουν για ακόμα μια φορά τους μισθούς μας και τις συντάξεις.
• Προχωρούν σε μια σειρά ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών.
• Προχωρούν σε περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας.
Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά επιχειρεί να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους, να σπείρει αυταπάτες και αναμονές. Το "μεταμνημονιακό μέλλον" που περιγράφουν τα κυβερνητικά στελέχη πατάει πάνω στους αμέτρητους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων ετών που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και στα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Τα περί εξόδου από τα μνημόνια, που αναγγέλλονται στις κυβερνητικές φιέστες ανά την Ελλάδα είναι "αέρας κοπανιστός" ώστε να πιαστεί στον ύπνο ο εργαζόμενος λαός.
Η δήθεν "δίκαιη" ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα είναι τόσο δίκαιη που θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς προκειμένου να διατηρήσουν ή ακόμα και να αυξήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Συνάδελφοι, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία κυβέρνηση που με ύπουλο τρόπο προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του κεφαλαίου, όμως έχει ποδάρια στο συνδικαλιστικό κίνημα τις γνωστές συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και στην ΠΟΕ ΟΤΑ που με τη στάση τους διευκολύνουν, βάζουν πλάτη με τον καλύτερο τρόπο να περάσει ό,τι θέλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να χτυπήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Έχουν βρει άξιους συμμάχους στο σχεδιασμό τους. Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα για όλες αυτές τις δυνάμεις που παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης να τους γυρίσουν την πλάτη.
Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη. Τώρα γενικός ξεσηκωμός. Αντεπίθεση.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Συνεχίζουμε.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την Παρασκευή, 12 Γενάρη, ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία, και στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στις 12 το μεσημέρι στην εφορία (ΔΟΥ) στην Πρέβεζα, κόντρα στα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Τη Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης των μέτρων, καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στη Θεοφάνειο.
• Απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών, βασικών αναγκών.
• Απεργούμε για κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Απεργούμε για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.
• Απεργούμε για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών - λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
• Απεργούμε για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.
• Απεργούμε γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμά μας στην απεργία, στην οργάνωση, στη συλλογική πάλη και δράση.
• Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς!
• Απεργούμε δυναμώνοντας τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους
Κάτω τα χέρια σας από την απεργία!
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]