ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Β.Γιόγακας:"Θα ενισχυθεί το περιφερειακό τμήμα αγροτών του ΕΦΚΑ στα Ιωάννινα;"

Την ενίσχυση του Περιφερειακού Τμήματος Αγροτών του ΕΦΚΑ στα Ιωάννινα με προσωπικό ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας από την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σε σχετική Ερώτησή του ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρεται σε σοβαρές ελλείψεις προσωπικού του Τμήματος, παρά την προσωρινή διάθεση υπαλλήλων μόλις πριν λίγους μήνες, και στην ανάγκη να ανανεωθεί ο μηχανογραφικός εξοπλισμός της υπηρεσίας. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:



Προς την κα Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης



ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση του Περιφερειακού Τμήματος Αγροτών του ΕΦΚΑ στα Ιωάννινα»


Σοβαρά ζητήματα λειτουργίας αντιμετωπίζει τους τελευταίους 12 μήνες το Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών του ΕΦΚΑ στα Ιωάννινα., δεδομένου μάλιστα ότι η γεωγραφική αρμοδιότητά του καλύπτει περιοχές με σημαντική αγροκτηνοτροφική δραστηριότητα. Προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών δημιουργούνται και λόγω του παλαιού μηχανογραφικού εξοπλισμού, κυρίως των Η/Υ οι οποίοι χρήζουν επειγόντως επισκευής, αναβάθμισης ή/και αντικατάστασης.


Οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή προκαλούν καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων γήρατος και αναπηρίας καθώς και στη διεκπεραίωση καθημερινών αιτημάτων των πολιτών, δίνοντας επείγοντα χαρακτήρα στις ενέργειες αντιμετώπισης των ελλείψεων αυτών.



Κατόπιν τούτων ερωτάται η κα Υπουργός:

Εάν και πώς προτίθεται να ενισχύσει με διοικητικό προσωπικό το Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών του ΕΦΚΑ στα Ιωάννινα, τουλάχιστον μέχρι τη μετάβαση στην επόμενη φάση οργάνωσης του ΕΦΚΑ και τη συστέγαση των περιφερειακών υπηρεσιών,
Εάν και τι προτίθεται να πράξει για την ανανέωση και τη βελτίωση του υφιστάμενου, προβληματικού και παλαιού, μηχανογραφικού εξοπλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]