Ερώτηση Ντ.Μπακογιάννη για την καθυστέρηση στην παράδοση καυσόξυλων στους δικαιούχους

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη

Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2018

ΘΕΜΑ: Καθυστέρηση στην παράδοση καυσόξυλων στους δικαιούχους κατοίκους των ορεινών περιοχών της χώρας

Κάθε χρόνο, τα Δασαρχεία της χώρας προμηθεύουν με καυσόξυλα, έναντι χαμηλού τιμήματος, συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες (ασφαλισμένοι ΟΓΑ, ανάπηροι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι) που κατοικούν σε ορεινές περιοχές  με δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες. Μάλιστα, στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, όπου το διαθέσιμο οικογενειακό εισόδημα συρρικνώνεται συνεχώς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της απουσίας αναπτυξιακής πολιτικής, η κυβέρνηση μειώνει σταθερά τον αριθμό των δικαιούχων.

Επιπλέον, λόγω της μείωσης των πιστώσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό, φέτος θα δοθούν μόνο 5 χωρικά κυβικά μέτρα ανά δικαιούχο, σε λιγότερους πολίτες. Αυτή η ποσότητα δεν επαρκεί για να αντεπεξέλθουν τα φτωχά νοικοκυριά στις δύσκολες καιρικές συνθήκες των ορεινών και δύσβατων περιοχών της χώρας. Επιπλέον, στις ορεινές περιοχές της Σταυρούπολης και της Μύκης στην Ξάνθη, μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει ακόμα καυσόξυλα οι δικαιούχοι άνεργοι, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο μέσο του χειμώνα.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση των σχετικών πιστώσεων, ώστε να αυξηθούν οι ωφελούμενοι από τη χορήγηση καυσόξυλων με χαμηλό τίμημα; Θα αυξήσει την ποσότητα των καυσόξυλων που χορηγούνται ανά οικογένεια;
Πότε θα ολοκληρωθεί η παράδοση των καυσόξυλων στους δικαιούχους κατοίκους των ορεινών περιοχών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]