Ιωάννινα Βιβλιοπαρουσίαση: "Τερμινους" στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο 'Αλιμούρα'

Ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Αλιμούρα σας προσκαλεί με χαρά στην παρουσίαση του εικονογραφημένου αφηγήματος για τους ανθρώπους του Εμφυλίου 'Τέρμινους', το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου στις 20.00. Θα μιλήσει ο εικονογράφος και συγγραφέας του έργου, Λευτέρης Παπαθανάσης σε μία ελεύθερη συνομιλία για την τέχνη, την επανάσταση, το όνειρο της ελευθερίας και την τραγωδία της Ιστορίας. Όπως σημειώνεται εξάλλου στο οπισθόφυλλο :
«Τέρμινους» ονομάστηκε το σχέδιο του κυβερνητικού στρατού, υπό τις οδηγίες και την υλική στήριξη των ΗΠΑ, για τη διάλυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας την άνοιξη του 1947. Το σχέδιο αυτό ανατράπηκε χάρη την αποφασιστικότητα, τη γενναιότητα και την αυτοθυσία των αγωνιστών της Αριστεράς και των μαχητών του ΔΣΕ.
Το «Τέρμινους» είναι οι ιστορίες του Βασίλη, της Ουρανίας, του Μιχάλη, στα βουνά των Τζουμέρκων της Ηπείρου, μα και χιλιάδων άλλων ανθρώπων, που πλήρωσαν με τη ζωή τους ή πλήρωναν για μια ολόκληρη ζωή την απόφασή τους να σταθούν απέναντι σε κάθε τύραννο και να σηκώσουν το κόκκινο αστέρι της ελευθερίας και της δικαιοσύνης πάνω από την Ελλάδα.
«Τέρμινους» σημαίνει τελικός. «Τέρμινους», όπως τα σχέδια των εκμεταλλευτών για την οριστική απαλλαγή τους από την αντίσταση των υποτελών. «Τέρμινους», όπως το όνειρο των σκλάβων για την οριστική απαλλαγή τους από τις αλυσίδες.
Το «Τέρμινους» είναι ένα εικονογραφημένο αφήγημα για τους ανθρώπους που τους ονόμασαν «Εμφύλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]