Δεκατέσσερις Μόνιμες Θέσεις Στην ΔΕΥΑ Από Το ΥΠ.ΕΣ. Με Κριτήρια ΑΣΕΠ Ζητά Ο Δήμος Αρταίων

Δεκατέσσερις μόνιμες θέσεις στην ΔΕΥΑ από το ΥΠ.ΕΣ. με κριτήρια ΑΣΕΠ ζητά ο Δήμος Αρταίων
Προκήρυξη για την κάλυψη 14 μονίμων θέσεων εργασίας στην ΔΕΥΑ Άρτας θα βγει από το Υπουργείο Εσωτερικών έως το καλοκαίρι, ώστε να καλυφθούν σημαντικές ανάγκες προσωπικού στην Δημοτική Επιχείρηση.
Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν
στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.
Η προκήρυξη των θέσεων θα γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ για τεχνικές κυρίως ειδικότητες. Ο Δήμος Αρταίων τα τελευταία χρόνια ζητούσε διαρκώς πλήρωση θέσεων στην ΔΕΥΑ, καθώς οι ανάγκες στην Δημοτική Επιχείρηση αυξάνονται διαρκώς, αλλά το προσωπικό (τώρα αριθμεί περί τους 40 εργαζομένους) δεν επαρκεί για να τις καλύψει.
Προς αυτή τη κατεύθυνση και για να ενισχυθεί η τοπική απασχόληση έχουν ληφθεί οι αντίστοιχες αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ.
Ζήτησε την επίλυση του ιδιοκτησιακού για τα οικόπεδα στο Γλυκόριζο
Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος έθεσε στον Υπουργό το θέμα των δημοτικών εκτάσεων στο Γλυκόρριζο, για το οποίο ο κ. Σκουρλέτης φάνηκε ιδιαίτερα θετικός ώστε να βρεθεί νομοθετική λύση. Ως γνωστόν, στην περιοχή της Κάτω Παναγιάς και του Γλυκορίζου υπάρχουν δημοτικές εκτάσεις τις οποίες κατέχουν επί δεκαετίες ιδιώτες. Κάποιοι εκ των ιδιοκτητών σε προγενέστερο χρονικό διάστημα τακτοποίησαν το θέμα με βάση τις τότε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις, ωστόσο δεν προέβησαν όλοι στην τακτοποίηση αυτή.
Το ζήτημα οξύνθηκε μετά την έναρξη λειτουργίας του κτηματολογικού γραφείου Άρτας, όπου ιδιοκτήτης ακινήτων στις εν λόγω περιοχές φέρεται ο Δήμος Αρταίων. Στα περισσότερα οικόπεδα έχουν ανεγερθεί οικοδομές, βάσει οικοδομικών αδειών. Ο Δήμος Αρταίων έχει την πρόθεση να επιλύσει το ζήτημα, για αυτό μετά τη συλλογή των αιτήσεων και την απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, βρίσκεται στο στάδιο της επικοινωνίας με τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να υπάρξει Νομοθετική Ρύθμιση για την εξαγορά των εν λόγω εκτάσεων από το Δήμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]