ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ανακοίνωση του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου μας έστειλε την παρακάτω Ανακοίνωση:

Το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους αγροτοκτηνοτρόφους

Οι αντιδραστικές αναθεωρήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε σε συνδυασμό με τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων από τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και τις προηγούμενες πριμοδοτούν τους μεγάλους αγροτοδιατροφικούς κολοσσούς (ντόπιοι και πολυεθνικοί), αλλάζοντας το χάρτη συνολικά στην παραγωγή, με συνέπειες, όχι απλά για τους αγρότες, αλλά για το σύνολο του πληθυσμού της χώρας.

Συμπαραστεκόμαστε στους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους στον αγώνα για το δικαίωμά τους στην εργασία και κατ’ επέκταση στο να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια και το επιθετικό αγροτοδιατροφικό κεφάλαιο που έναν αιώνα περίπου μετά την κατάργηση των τσιφλικιών, επιδιώκουν να χτίσουν καινούρια με σύγχρονα χαρακτηριστικά.

Στηρίζουμε το δίκιο αγώνας τους και τα αιτήματά τους, με κριτήρια τη δυνατότητα να ζήσουν με αξιοπρέπεια, τη κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με φθηνά ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα, ενάντια στη διπλή εκμετάλλευση αγρότη και καταναλωτή.

Από αυτή τη σκοπιά, ο αγώνας αυτός αποτελεί συνέχεια και ενίσχυση του αγώνα που δίνουν εργαζόμενοι και άνεργοι στις πόλεις ενάντια στις απολύσεις, την απλήρωτη εργασία, τους μισθούς πείνας και τις συνθήκες εργασίας τύπου γαλέρας.

Καλούμε όλα τα μέλη μας αλλά και όλα τα εργατικά συνδικάτα να πάρουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς.


το Διοικητικό Συμβούλιο


του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου
Geoponiprevezas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]