ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Οι έμποροι των εθνικών μας θεμάτων ..Απο το "Μακεδονικό "..στο" Βορειοηπειρωτικό "

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
Άπό το “Μακεδονικό” …στο “Βορειοηπειρωτικό”

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Ήταν δεδομένο ότι, εάν το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, θα πετύχαινε, δεν θα μπορούσε κανένας εσωτερικός ή εξωτερικός παράγοντας να αγνοήσει το αποτέλεσμά του!
Έτσι, μετά την αθρόα κοσμοπλημμύρα της Συμπρωτεύουσας, που όλο το πολιτικό, δημοσιογραφικό και εκκλησιαστικό Σύστημα προσπάθησε αρχικά να ανακόψει και ακολούθως να υποβαθμίσει, αντιλαμβανόμεθα όλοι, τρεις ημέρες μετά την βροντερή βούληση του λαού, προκειμένου να μην γίνει καμιά αναφορά της λέξεως “Μακεδονία” στο οριστικό όνομα των γειτονικών Σκοπίων, πως κάτι αλλάζει! 

Χαμός στα Σκόπια, αλλάζουν στάση…

Πέραν της μεγάλης ανησυχίας που παρατηρείται στις τάξεις της κυβερνήσεως, στον απόηχο της συμμετοχής αυτού του τεράστιου πλήθους, αλλά και των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως που δεν υποστήριξαν το συλλαλητήριο, διαπιστώνουμε και αναδίπλωση στις θέσεις αντιμετώπισης του προβλήματος από μέρους των Σκοπιανών!
Χθες λοιπόν, τα κόμματα της αλβανικής ένωσης στα Σκόπια, πρότειναν να ονομαστεί το κρατίδιό τους “Βαλκανική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία”! Καθαιρώντας επί της ουσίας, τον διαπραγματευτή τους Βάσκο Ναουμόφσκι, ο οποίος είχε συμμετάσχει στην πρώτη πρόσφατη συνάντηση στη Νέα Υόρκη, με τον Μάθιου Νίμιτς και τον πρέσβη μας Αδαμάντιο Βασιλάκη! Από τούδε και στο εξής τις δυο χώρες θα εκπροσωπούν οι ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ! 
Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η καθαίρεση του Ναουμόφσκι δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχε η έγκριση του Πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ!
Επίσης, πολύ σημαντικό θα είναι να δούμε τι ακριβώς θα προκύψει από τη συνάντηση που είχαν στο Νταβός (Τετάρτη) οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδος και των Σκοπίων, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ!
Να δούμε αν, ο κ. Τσίπρας έλαβε το μήνυμα του ελληνικού λαού και το οποίο όφειλε να μεταφέρει στον Σκοπιανό Πρωθυπουργό!   

Νίμιτς, το “αρπαχτικό γεράκι” των ΗΠΑ…

Γιατί, ο ελληνικός λαός μίλησε και απέρριψε τις προτάσεις του αισχρού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος κατέθεσε στο τραπέζι των συζητήσεων τα εξής ονόματα:

1. Republika Nova Makedonija
2. Republika Severna Makedonija
3. Republika Gorna Makedonija
4. Republika Vardarska Makedonija
5. Republika Makedonija (Skopje)
Δηλαδή, θεωρεί το “αρπαχτικό γεράκι” των ΗΠΑ πως, αυτά τα ονόματα βοηθούν στην επίλυση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων, με σκοπό την απροβλημάτιστη ένταξη τους στο ΝΑΤΟ και στο ευρωπαϊκό μέλλον τους στην ΕΕ; Θεωρούμε ότι είναι πολύ γελασμένος! Γιατί, ο ελληνικός λαός πήρε την τύχη της Πατρίδος του στα χέρια του! Γιατί γνωρίζει πως, επίλυση του Σκοπιανού ζητήματος, σύμφωνα με τα θέλω των ΗΠΑ και της Γερμανίας, θα επιφέρει τον όλεθρο στην Ελλάδα! Ένας όλεθρος, που συνεχίζεται επί δεκαετίες στην Βόρειο Ήπειρό μας!
Υπέρμαχος του Βορειοηπειρωτικού η Μητρόπολη της Κόνιτσας…

Κατά το παρελθόν κι άλλες φορές έχω αναφερθεί σε δημοσιεύματα του περιοδικού “Βορειοηπειρωτικόν Βήμα”, του οποίου εκδότης είναι ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ Ανδρέας! 
Έτσι και σήμερα θα αναδημοσιεύσω το κύριο άρθρου του τελευταίου τεύχους του περιοδικού που εκδίδεται και κυκλοφορεί δωρεάν!
«Τον Ιούνιο του 2017, απεβίωσε, σε ηλικία 87 ετών, ο μακροβιότερος Καγκελάριος της Γερμανίας (1982-1998), Χέλμουτ Κολ στο σπίτι του, στην γενέτειρά του Λουντβιγκσχάφεν. Κορυφαία στιγμή της ζωής και της πολιτικής καριέρας του Κολ, ήταν η 3η Οκτωβρίου 1990, όταν, παρά τις επιφυλάξεις και τους φόβους της πρωθυπουργού της Αγγλίας Μάργκαρετ Θάτσερ και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιτεράν, κατάφερε να ενώσει την (Ανατολική) Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας με την Ομοσπονδιακή (Δυτική) Δημοκρατία της Γερμανίας, ύστερα από τη συγκατάθεση του τελευταίου ηγέτη της (τότε) Σοβιετικής Ενώσεως Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
Από την ένωση των δυο Γερμανιών, το 1990, έχουν ήδη περάσει είκοσι επτά (27) χρόνια. Κι ενώ είχε προβλεφτεί η επίλυση του “Βορειοηπειρωτικού”, μετά την επίλυση του Αυστριακού και του Γερμανικού θέματος, ατυχώς δεν έγινε, μέχρι τώρα, τίποτε από την Ελληνική πλευρά, για το εθνικό μας αυτό ζήτημα!

Η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος αγρόν ηγόραζε…

Αλλά, αν η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος σιώπησε, ακούστηκε όμως τότε, η δυνατή και γενναία φωνή του Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανού. Ο αοίδιμος Ιεράρχης, στις 25 Σεπτεμβρίου 1990, απηύθυνε “ανοικτή επιστολή” προς τους εξοχότατους Υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ, Σοβιετικής Ενώσεως, Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας. Με την επιστολή του αυτή, ο Σεβαστιανός, ως Έξαρχος πάσης Βορείου Ηπείρου και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνος και εξ αφορμής της υπογραφείσας στην Μόσχα, την 12/9/1990, συνθήκης ειρήνης υπό των νικητριών Δυνάμεων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, διά της οποίας αποκαθίσταται η εθνική κυριαρχία της ενιαίας Γερμανίας, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είχε καταθέσει το 1946, στο Συμβούλιο των τεσσάρων (4) υπουργών Εξωτερικών των νικητριών Δυνάμεων, την εδαφική διεκδίκησή της επί της Ελληνικότατης Βορείου Ηπείρου. Πρόσθεσε ακόμη, ότι στο Συμβούλιο των 4 υπουργών Εξωτερικών, “κατά την Σύνοδο αυτού στη Νέα Υόρκη, από 4 Νοεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου 1946, συμφωνήθηκε ότι απόφαση για το Βορειοηπειρωτικό θα λαμβανόταν υπό των 4 υπουργών Εξωτερικών, μετά την υπογραφή της Συνθήκης Ειρήνης με την Αυστρία και την Γερμανία”. Στο τέλος της επιστολής του, ο αοίδιμος Ιεράρχης τόνιζε το αυτονόητο: Ότι αφού το Αυστριακό λύθηκε το 1955 και το Γερμανικό το 1990, ήταν πλέον καιρός το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των Μεγάλων Δυνάμεων να δώσει τη δίκαιη λύση στο εκκρεμές Βορειοηπειρωτικό θέμα, προτού να λήξει η αποστολή του εν λόγω Συμβουλίου!
Ατυχώς η Ελλάδα ουδέν έπραξε και για το ζήτημα αυτό. Ο μακαρίτης Χέλμουτ Κολ, με θάρρος και αποφασιστικότητα, έγινε ο αρχιτέκτονας της Γερμανικής επανενώσεως. Κι έτσι θα μείνει στην Ιστορία. Καιρός να κινηθούν και οι ημέτεροι κυβερνώντες. Να τρέξουν, να διαμαρτυρηθούν, να ζητήσουν τη δικαίωση της Βορείου Ηπείρου. Η Ελλάδα, που αντιστάθηκε στον φασισμό και στο ναζισμό και έγινε λαμπρό παράδειγμα σ΄ όλο τον κόσμο, δικαιούται να το πράξει. Το απαιτούν οι αγώνες και οι θυσίες της»!
Τι άλλο να προσθέσω από μεριάς μου;
Έλληνες, γρηγορείτε!!                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]