ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Χαιρετισμός Μ.Τζούφη στην Εκδήλωση «Από το Α ως το Ω - μια Ακαδημία για Γονείς»


Χαιρετισμός στην Εκδήλωση «Από το Α ως το Ω - μια Ακαδημία για Γονείς»

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, ο Τομέας Υγείας του Παιδιού του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν στα Ιωάννινα διαδραστικές συναντήσεις με τίτλο «Από το Α ως το Ω - μια Ακαδημία για Γονείς».

Κύριος στόχος των συναντήσεων είναι η προσέγγιση της κοινότητας, η κατανόηση, η αντιμετώπιση και η ενημέρωση κυρίως των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών, των επαγγελματιών αγωγής και υγείας καθώς και των φοιτητών σε θέματα υγείας και συμπεριφοράς σε όλο το φάσμα της παιδικής ηλικίας.

Στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Du Lac και είχε ως θέμα «Εφηβεία: η ηλικία των μεταβολών και των δυνατοτήτων» παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η βουλευτής Ιωαννίνων και Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής Μερόπη Τζούφη.

Πιο συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μια σημαντική και ανοιχτή συλλογική διαδικασία, η οποία επιτυγχάνει την ενεργό διαθεματική συνεργασία διάφορων Τμημάτων και Τομέων τόσο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όσο και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιείται η αναγκαία διασύνδεση με την κοινωνία των πολιτών, με την ανάληψη ενεργού ρόλου ενημέρωσης και υποστήριξης σε σημαντικά θέματα Υγείας και Συμπεριφοράς που αφορούν στην παιδική ηλικία (νηπιακή, σχολική και εφηβική). Ακόμα, ανταποκρίνεται στις αυξημένες προσδοκίες της μορφωμένης νέας γενιάς και των οικογενειών τους.

Η Μερόπη Τζούφη τόνισε επίσης πως η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων έχει ασχοληθεί διαχρονικά με την εφηβική ηλικία, διοργανώνοντας μια σειρά επιτυχημένων συνεδρίων σε συνεργασία με τη εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας από το μακρινό 1992 μέχρι και σήμερα.

Τέλος, η βουλευτής Ιωαννίνων ευχήθηκε στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες καλή συνεργασία και επιτυχία στην προσπάθεια τόσο στα Ιωάννινα, όσο και πανελλαδικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]