ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Το ΚΚΕ για τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Τα χιλιοειπωμένα "κλισέ" και η "ξύλινη" γλώσσα περί "τέλους των μνημονίων και της επιτροπείας", που επανέλαβε ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα 8 Γενάρη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, καταρρέουν με πάταγο μπροστά στην πραγματικότητα των παλιών και νέων προαπαιτούμενων, των ρεκόρ στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, της γενίκευσης των πλειστηριασμών και του χτυπήματος της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία.
Ο Αλ. Τσίπρας προσπαθεί να εμφανίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων ως προνομιούχους, στα κεφάλια των οποίων θα πέσει ο πέλεκυς της δημοσιονομικής προσαρμογής, και ως "κοινωνική πολιτική" τα ελάχιστα ψίχουλα στους λεγόμενους "φτωχοδιάβολους", που στην πραγματικότητα δεν επαρκούν ούτε καν για τη στοιχειώδη ανακούφισή τους.
 Η ανάπτυξη στην οποία καλεί το λαό να συναινέσει, σημαίνει νέα σκληρά μέτρα για τα λαϊκά στρώματα, ένα πολυνομοσχέδιο με ακόμα 70 επιπρόσθετες αντιλαϊκές ρυθμίσεις, νέο κύμα επίθεσης και αναδιανομή της φτώχειας στα εργατικά - λαϊκά στρώματα.
Ο κ. Τσίπρας δουλεύει για τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επενδυτών και του κεφαλαίου. Γι΄ αυτό ως άμεση απάντηση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τρίτης «αξιολόγησης», καλούμε τους εργάτες και εργάτριες, τα λαϊκά στρώματα της πόλης και των χωριών, όλους όσους αγανακτούν και λένε δεν «πάει άλλο»,  να βγουν στους δρόμους του αγώνα συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για τις επόμενες ημέρες καθώς επίσης στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων (ΕΚΙ) και θα γίνει την Παρασκευή 12 Γενάρη στις 10 το πρωϊ μπροστά στο ΕΚΙ, στο συλλαλητήριο που θα γίνει τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Γενάρη, οπότε θα γίνει και η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου,  στις 6 το βράδυ στο ΕΚΙ.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ 9/1/2018
ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]