ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Γιατί γεμίζουν οι γειτονιές ηλεκτρικά;

Δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση για μια μάρκα από τις καλές μαρτυρίες των ιδιοκτητών. Και αν ρωτήσεις τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν να πουν μόνο καλά. Το ερώτημα είναι αν ταιριάζουν αυτά με την δική σας ιδέα για το τι πρέπει να κάνει καλά ένα αυτοκίνητο;

Η Nissan δεν είναι η μόνη που καμαρώνει για το Leaf. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας, ήδη στη δεύτερη γενιά του, έχει αποκτήσει τους πιο φανατικούς ιδιοκτήτες. Σε έρευνα αγοράς που έκανε η μάρκα στις τρεις μεγαλύτερες αγορές του Leaf στην Ευρώπη, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, βρήκε πως στην πρώτη θέση στην ερώτηση «που ακούσατε για το Leaf» έρχεται η απάντηση «από το γείτονα».

Δεν είναι περίεργο. Σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα που όσο νάναι δημιουργούν μια άτυπη κόντρα ανάμεσα σε γείτονες, το Leaf είναι τόσο διαφορετικό που κεντρίζει το ενδιαφέρον και δημιουργεί ερωτήσεις. Και οι γείτονες φαίνεται πως σε αυτές τις ερωτήσεις απαντούν με τα καλύτερα λόγια.

Έτσι το Leaf έχει κλέψει καρδιές και κερδίζει όλο και περισσότερες. Είναι τόση η αγάπη των ιδιοκτητών του, που από τη στιγμή που αγοράζουν ηλεκτρικό την πρώτη φορά, δεν διανοούνται καν να αγοράσουν οτιδήποτε άλλο ξανά. Φτάνει να ταιριάζει το ηλεκτρικό στον τρόπο ζωής τους.

Υψηλότερα στη λίστα των θετικών ήταν η συνολική ευκολία και άνεση. Αυτό έχει να κάνει με την οδήγηση χωρίς ταχύτητες, και την άνεση χάρη στον χαμηλό θόρυβο και τους μεγάλους χώρους για το μέγεθος. Το Leaf κερδίζει και χάρη σε μια σειρά λειτουργιών, όπως η προθέρμανση της καμπίνας και το ξεπάγωμα των παραθύρων πριν μπεις μέσα.

Και φυσικά η οικονομία. Με το Leaf να φορτίζει στο δίκτυο ηλεκτρισμού, οι ιδιοκτήτες του βρίσκουν ότι ταιριάζει γάντι με τις άλλες τους ανησυχίες. Ταιριάζει δηλαδή με τα φωτοβολταϊκά στην ταράτσα τους και το νυχτερινό ρολόι. Για όσους παράγουν το δικό τους ρεύμα, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι η φυσική επέκταση της λογικής αυτής. Αρκεί φυσικά να έχουν χώρο να το παρκάρουν για να φορτίζει.

Η Nissan κάνει λόγο στην Αγγλία για γειτονιές που κυριαρχούνται πλέον από Leaf, χάρη στην αγάπη που μεταδίδουν οι ιδιοκτήτες τους ο ένας στον άλλον. Αρκεί βέβαια όλα αυτά να ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής, που εμφανώς είναι κοινός μεταξύ γειτόνων.

Είναι όμως και ο δικός σας τρόπος ζωής τέτοιος; Παράγετε το δικό σας ρεύμα; Τότε θα θέλατε να το καταναλώνετε αντί για βενζίνη; Και τελικά σας αρέσει η ιδέα τόσο ώστε να είστε από τους πρώτους στην Ελλάδα που θα πάρετε ηλεκτρικό; Και θα είναι Leaf το πρώτο σας ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
 autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]