Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννινων Για την επανάχρηση του Πνευματικού Κέντρου στον Κατσικά

Για την επανάχρηση του Πνευματικού Κέντρου στον Κατσικά

Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιωαννίνων Τάκης Τασιούλας ανέφερε:
Ένας χώρος έκφρασης της ερασιτεχνικής δημιουργίας είναι απολύτως απαραίτητος για την πόλη των Ιωαννίνων για τη νεανική καλλιτεχνι
κή δημιουργία, για τους χιλιάδες ανέργους που θα βρουν μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία έναν τρόπο έκφρασης και φυσικά για τους εκατοντάδες καλλιτέχνες όλων των τεχνών που εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών δεν μπορούν να εκφραστούν καλλιτεχνικά.
Η πρόταση του Δήμου Ιωαννιτών για επανάχρηση του παλιού πνευματικού κέντρου του Κατσικά:
Είναι πανάκριβη : θα κοστίσει 1868€ το κάθε τετραγωνικό μέτρο  (συνολικός προϋπολογισμός 2,5 εκ για 1338 τ.μ.)
Έγινε χωρίς καμία συζήτηση με τους δεκάδες ερασιτεχνικούς συλλόγους της περιοχής για τις ανάγκες τους
Δεν καλύπτει τους περισσότερους από 10 ερασιτεχνικούς θεατρικούς συλλόγους ούτε τα ερασιτεχνικά μουσικά σχήματα που πρέπει όλοι να στριμωχτούν σε μία αίθουσα
Αυτό το τόσο ακριβό έργο, δεν καλύπτει γεωγραφικά ούτε την μισή πόλη  αλλά μόνο ένα τμήμα (περιοχή Βοτανικός-Κατσικά-Ανατολή)
Η επιλογή του κτιρίου είναι λανθασμένη, σε σχέση με το κτίριο του παλαιού πανεπιστημίου στη Δόμπολη που είναι και μεγαλύτερο και σε πιο κεντρικό σημείο του λεκανοπεδίου.
Η χρήση είναι μεν σημαντική αλλά είναι ανεπίτρεπτο να ιεραρχείται έναντι της δημιουργίας ενός δημοτικού σχολείου στον Κατσικά
Η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι δεν ενδιαφέρεται για την καλλιτεχνική δημιουργία με τα εισιτήρια των 18 ευρώ στο Πνευματικό Κέντρο, με τα δίδακτρα στα μαθητικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου, με τις χρεώσεις στους ερασιτεχνικούς συλλόγους για τη χρήση των αιθουσών που κυριολεκτικά τους τσακίζει.
Το κτίριο ακόμα κι αν χρησιμοποιηθεί δωρεάν για τα πρώτα 5 χρόνια με βάση τις δεσμεύσεις του προγράμματος, σίγουρα με την πάροδο των υποχρεωτικών δεσμεύσεων θα δημιουργήσει νέα πεδία κερδοφορία σε βάρος της καλλιτεχνικής δημιουργίας της πόλης ακριβώς όπως γίνεται με την αίθουσα «Δ. Χατζής» για την οποία ο Δήμος χρεώνει 100€ την ημέρα.
  Για όλους τους παραπάνω λόγους, κι όχι επειδή δεν χρειάζεται στέγαση της καλλιτεχνικής δημιουργίας της πόλης, αλλά επειδή εδώ πρόκειται για τη δημιουργία ενός ακόμα πεδίου κερδοφορίας σε βάρος της καλλιτεχνικής δημιουργίας της πόλης, καταψηφίζουμε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]