ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

ΑΝΕΛ: Κανένα ενδεχόμενο να πέσει η κυβέρνηση για το θέμα της ΠΓΔΜ

Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος τα σενάρια για σπάσιμο του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με αφορμή τη διαφωνία των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και, συγκεκριμένα, για την άρνησή τους να δεχθούν τη χρήση του όρου «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος διέψευσε τα σενάρια που τον φέρουν να έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, εφόσον στη Βουλή έρθει προς ψήφιση πρόταση για σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει και τον όρο «Μακεδονία». «Δεν υπάρχει τέτοια είδηση» δήλωσε χαρακτηριστικά, διαψεύδοντας δημοσίευμα στην ιστοσελίδα «real.gr» το οποίο αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ο κ. Καμμένος «θα αποχωρήσει από μέλος της κυβέρνησης, εφόσον στη Βουλή έρθει προς ψήφιση πρόταση «για σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει και τον όρο ‘Μακεδονία’ ως γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό ακόμα και στη σλάβικη γραφή».

Το ενδεχόμενο να πέσει η κυβέρνηση διέψευσε και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, Θ. Παπαχριστόπουλος, ο οποίος προσερχόμενος στη κοινή συνεδρίαση του εκτελεστικού και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος είπε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο δισεκατομμύριο να πέσει η κυβέρνηση». Ο κ. Παπαχριστόπουλος σημείωσε, επίσης, πως τον ΣΥΡΙΖΑ τους ΑΝΕΛ ενώνουν ακόμα η μάχη κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής, της μιντιακής δικτατορίας και ενός πολιτικού συστήματος που μας έφερε ως εδώ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα της ΠΓΔΜ, ο κ. Παπαχριστόπουλος ανέφερε ότι προτιμά να αφήνει την διαπραγμάτευση σε αυτούς που έχουν περισσότερη γνώση.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα τη Δευτέρα, από το Κίνημα Αλλαγής είχαν διαψευστεί τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία θα υπήρχε σύμπραξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τον ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό κυβέρνησης σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ (δείτε εδώ).





★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]