ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Προδοτική πράξη η απόδοση της "Μακεδονία" στους Σκοπιανούς

ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ” ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ
ΟΧΙ σε δημοψήφισμα…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Ο βοηθός Αναπληρωτής Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χόιτ Γι, έδωσε προ ημερών συνέντευξη Τύπου στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και μας “αποκάλυψε” ότι το 2018 θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία επίλυσης του Σκοπιανού ζητήματος! Δηλαδή, με άλλα λόγια μας έστειλε τελεσίγραφο οριστικής επιλύσεως του ονόματος της ΠΓΔΜ εντός του 2018, όπως εκείνοι εννοούν τη λύση ή όπως την έχουν συμφωνήσει από το 2013, ο διαμεσολαβητής Ειδικός Απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς με την κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου! Μια “λύση”, που στην οριστική ονομασία του κρατιδίου θα εμπεριέχεται η λέξη “Μακεδονία”! 

Η 13η Απριλίου 1992 είναι μια δεσμευτική ημερομηνία…

Όμως, στις 13 Απριλίου 1992 η πολιτική ηγεσία της χώρας βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την Προεδρία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, προκειμένου σε αυτήν την ιστορική σύσκεψη να συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, για την κοινή γραμμή που θα έχουν στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων!
Σε αυτήν την σύσκεψη είχαν λάβει μέρος, ο τότε Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου, η Πρόεδρος του Συνασπισμού (που μετεξελίχτηκε σε ΣΥΡΙΖΑ) Μαρία Δαμανάκη και η Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα!
Ωστόσο, μετά από πολύωρη περιπέτεια και διαφορετικές απόψεις, η Προεδρία της Δημοκρατίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνο αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ (σ.σ. σήμερα ΕΕ) στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη Μακεδονία»!
Η παραπάνω ξεκάθαρη απόφαση των τότε αρχηγών των κομμάτων, της τεράστιας πολιτικής φυσιογνωμίας των ονομάτων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠτΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι παρακαταθήκη για τους σημερινούς πολιτικούς ολετήρες που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!

Νάνοι εναντίον γιγάντων…

Μπροστά σε αυτά τα πολιτικά τεράστια μεγέθη, τι είναι σήμερα ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά;
Ποιοι είναι αυτοί οι σημερινοί πολιτικοί νάνοι που θα αμφισβητήσουν αποφάσεις των πολιτικών γιγάντων;
Γι΄ αυτό, θα μπορούσε να μας απαντήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αν θα δεχτεί προδοτικό πραξικόπημα της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μιας απόφασης δηλαδή, που θα διαφοροποιηθεί από την απόφαση της 13ης Απριλίου 1992! Θα τολμήσει ο Προκόπης Παυλόπουλος να αμφισβητήσει το μέντορά του Κωνσταντίνο Καραμανλή; 
Γι΄ αυτό, θα μπορούσε να μας απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας, σημερινός Πρωθυπουργός μας, γιατί διαφοροποιείται από την απόφαση της προκατόχου του στο κόμμα και σημερινής επιτρόπου στην ΕΕ, αρμόδιας για θέματα Ναυτιλίας και Αλιείας από το 2009, Μαρίας Δαμανάκη;
Θα μπορούσε να μας απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημερινός Πρόεδρος της ΝΔ γιατί διαφοροποιείται από τη θέση του πατέρα του και πρώην Πρωθυπουργού;
Θα μπορούσε να μας απαντήσει η Φώφη Γεννηματά, σημερινή Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της “Δημοκρατικής Συμπαράταξης” γιατί διαφοροποιείται από τη θέση του Ανδρέα Παπανδρέου;
Ας το βάλουν άπαντες, καλά στο μυαλό τους  πως, η παραχώρηση του όρου Μακεδονία στην οριστική ονοματοδοσία της ΠΓΔΜ από Έλληνες πολιτικούς, συνιστά Προδοσία και η ποινή θα καθοριστεί εν ευθέτω χρόνω από τον ελληνικό  λαό!!

Οι Σκοπιανοί δεν αλλάζουν…

Είναι δεδομένο πως τα Σκόπια δεν αφήνουν την αλυτρωτική τους πολιτική!
Είναι προκλητικότατοι και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία!
Δεν έχουν αλλάξει μυαλά ούτε με τη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων! Απλά, η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ είναι πιο πονηρή και πιο διαλλακτική και προσεγγίζει το ζήτημα της ονομασίας με περίσσια διπλωματία, στην προσπάθειά της να δείξει στη διεθνή κοινή γνώμη πως, είναι το θύμα και όχι ο θύτης!   
Ωστόσο, θέλουν διακαώς να εισέλθουν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ! Διαφορετικά είναι χαμένοι! Γνωρίζουν πως όλη η Οικουμένη να τους αναγνωρίσει με το όνομα “Μακεδονία”, εάν η Ελλάς δεν αποδεχτεί την ονομασία, δεν μπορούν να προχωρήσουν! Θα είναι αυτό που πάντα ήσαν! Γυφτοσκοπιανοί! 

Καμιά μα καμιά παραχώρηση…

Γι΄ αυτό, χωρίς πολλά λόγια! Καμιά παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας!
Γιατί, από τη στιγμή που στην οριστική ονομασία των Σκοπίων θα υπάρξει ο όρος Μακεδονία, άσχετα αν θα λέγεται Άνω Μακεδονία ή Νέα Μακεδονία ή όπως αλλιώς, τότε διεθνώς θα επικρατήσει αυτό που σήμερα ισχύει!
Εάν λοιπόν εμπεριέχεται στο οριστικό όνομα της ΠΓΔΜ ο όρος “Μακεδονία”, τότε αυτοί θα ισχυρίζονται πως είναι το “Μακεδονικό Έθνος”, με γλώσσα, ιστορία, κουλτούρα Μακεδονική! Τα “άνω”, τα “νέα” κλπ. θα έχουν πάει περίπατο!

Ναι μεν αλλά, με τις δηλώσεις Καμμένου…

Δήλωσε πρόσφατα ο συγκυβερνήτης και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος: “Δεν θα επιτρέψουμε να καταλήξει αυτή η προσπάθεια στο αποτέλεσμα της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και της παραχάραξης της Ιστορίας. Η οποιαδήποτε απόφαση, η οποία θα συμπεριλαμβάνει το ελληνικό όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του στην ονομασία αυτής της σλαβικής εθνότητας θα είναι μια απόφαση, η οποία θα αντιτίθεται στην απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των κομμάτων, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το 1992”!
Ως εδώ θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τον Πάνο Καμμένο, αλλά στη συνέχεια μας τα χάλασε! Αφού δήλωσε πως: “Για οποιαδήποτε λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα πρέπει να υπάρχει απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, την οποία θα εγκρίνει ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα”!

Όχι σε δημοψήφισμα…

Όχι κύριε Καμμένε στο δημοψήφισμα! Αυτή η θέση είναι εκ του πονηρού ή απόλυτα σκέψη αφελούς ανθρώπου! Ένα δημοψήφισμα για ένα τεράστιο εθνικό ζήτημα, ζωής και θανάτου για το Έθνος εγκυμονεί απρόβλεπτους κινδύνους!
Γιατί, το όποιο μικρό αρνητικό ποσοστό, θα δώσει το δικαίωμα στην Σκοπιανή προπαγάνδα και στους εδώ “καλοθελητές” τους, να μιλήσουν για “Μακεδονική μειονότητα”! Ξέχωρα που το ποσοστό του λαού, που δεν θα προσέλθει να ψηφίσει για τον όποιο λόγο, θα προσμετρηθεί στη φαρέτρα της Σκοπιανής προπαγάνδας!
Όχι λοιπόν σε δημοψήφισμα, από τη στιγμή που ισχύει η απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992!   
Ναι σε νέα σύγκλιση των σημερινών πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι αν έχουν τα αχαμνά και τα άντερα, ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν και να υπερκεράσουν τους Κωνσταντίνο Καραμανλή, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Ανδρέα Παπανδρέου!
Ας τολμήσουν!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]