ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Πρόσκληση του Σωμ.Μετάλλου Ν.Ιωαννίνων Προς τους ανέργους – απλήρωτους – σε κλειστές επιχειρήσεις κ.ο.κ. της Ηπείρου

-καλούνται  οι άνεργοι απολυμένοι να δώσουν το παρών τους στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στις 29-1-2018  και ώρα 10 το πρωί, ώστε να συντονίσουμε τη δράση μας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του οικονομικού τύπου της χώρας μας, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε την  1η Δεκεμβρίου 2017 την έκθεση της επιτροπής προϋπολογισμού που αφορά 725 πρώην εργαζόμενους σε εννέα εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή Αττικής με συνολικό ποσό επιδότησης 2.949.150 Ευρώ.
Οι απολυμένοι απασχολούνταν στις εξής επιχειρήσεις: Ηλεκτρονική Αθηνών (και Σαραφίδης), Dixons South-East Europe ΑΕΒΕ, Αδελφοί Βερόπουλοι, ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ, NOTOS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, ATΗΝΗ ΧΟΝΤΟΣ ΑΕΕ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, PET CITY ΑΕΒΕ, MEDIA SATURN.
“H οικονομική ενίσχυση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) και θα χρηματοδοτήσει μέτρα για την επαγγελματική καθοδήγηση και κατάρτιση των απολυμένων, την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, καθώς και μέτρα στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων».
Στο άμεσο παρελθόν έτυχαν ανάλογης επιλογησης  απολυθέντες από:
-Οικονομική βοήθεια ύψους 5.046.000 ευρώ υπέρ Ελλάδας για τους 928 απολυθέντες πρώην εργαζόμενους δημοσιογράφους και τεχνικούς στην περιοχή της Αττικής (Attika Broadcasting).
-Οικονομική βοήθεια ποσού 6.096.000 ευρώ για 508 εργαζόμενους που απολύθηκαν από τη Nutriast  ΑΕΒΕ  (πρώην Κατσέλης) και μεταξύ αυτών 25 προμηθευτές και παραγωγούς.
-Οικονομική βοήθεια ύψους 6.468.000 ευρώ στην Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσει τους 557 πρώην εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ «Λάρισα» στην αναζήτηση εργασίας.
-Οικονομική βοήθεια ύψους 7,3 εκατ. Ευρώ στην Ελλάδα για τους 761 πρώην εργαζόμενους των Sprider Stores.
-Οικονομική βοήθεια ύψους 6,44 εκατ. Ευρώ στην Ελλάδα για τους 600 πρώην εργαζόμενους της εταιρίας «Οδυσσεύς φωκάς» και 500 νέους άνεργους κάτω των 30 ετών που κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό.
Ο ελάχιστος αριθμός που απαιτείται για την οικονομική βοήθεια είναι 500 άτομα και πάνω. Κατ’επέκταση καλούνται  οι άνεργοι απολυμένοι να δώσουν το παρών τους στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στις 29-1-2018  και ώρα 10 το πρωί, ώστε να συντονίσουμε τη δράση μας.

Γιάννενα 22-1-2018

Η Διοίκηση του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]