Γιατί εξαφανίζονται τα χειροκίνητα κιβώτια;

Εσείς έχετε αυτόματο; Σκέφτεστε να αγοράσετε αυτόματο; Ή μήπως είστε πιστοί στο χειροκίνητο και θεωρείτε όσους οδηγούν αυτόματο «κουλομαρίες»; Μήπως είναι ώρα να το δείτε ξανά, γιατί το χειροκίνητο δεν έχει πολύ «ψωμί» ακόμη;

Μπορεί να θεωρείτε πως το χειροκίνητο είναι ο καλύτερος τρόπος να οδηγείς ένα αυτοκίνητο. Μπορεί να θεωρείτε πως το χειροκίνητο είναι ο φθηνότερος τρόπος να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο. Μπορεί να έχετε ένα σωρό θεωρίες για το χειροκίνητο, όμως ετοιμαστείτε να τις αποχαιρετίσετε, γιατί το χειροκίνητο γίνεται είδος υπό εξαφάνιση.

Βλέπεις το χειροκίνητο όταν το μάθεις και σου γίνει δεύτερη φύση, είναι μια χαρά. Έχει όμως μια δυσκολία στην εκμάθηση. Όποιον νέο οδηγό και αν ρωτήσεις θα σου πει το ίδιο: «πάτα συμπλέκτη, άσε αργά, πάτα γκάζι, σταμάτα-ξεκίνα» είναι εφιάλτης με το χειροκίνητο. Και το κερασάκι: «ξεκίνημα σε ανηφόρα». Μπορεί μετά από μερικούς μήνες «τριβής» αυτά να ξεπερνιούνται, όμως οι νέοι οδηγοί δυσκολεύονται.

Και δεν βλέπουν γιατί πρέπει. Η νέες γενιές οδηγών που δεν έχουν τόσο μεράκι με το αυτοκίνητο όσο οι προηγούμενες, δεν βλέπουν τον λόγο γιατί πρέπει κάτι να είναι τόσο πολύπλοκο ή τόσο δύσκολο. Οι νέοι που γεννήθηκαν στη δεκαετία του 90 και αγοράζουν τώρα τα πρώτα τους αυτοκίνητα, δεν θέλουν χειροκίνητο. Ο μόνος λόγος που το αγοράζουν είναι το χαμηλό κόστος του, όμως με τόσα μικρά και μίνι μοντέλα να γίνονται όλο και πιο προσιτά στις αυτόματες εκδόσεις, και αυτό σύντομα θα αλλάξει.

Αυτό που θα φέρει τη ριζική αλλαγή θα είναι η καθιέρωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που είναι αποκλειστικά αυτόματα, αν μπορεί κανείς να μιλήσει πλέον με τέτοια ορολογία.

Η ουσία του πράγματος είναι πως από τη μία η αγορά δεν θέλει χειροκίνητο, κι από την άλλη η νέα τεχνολογία δεν το περιλαμβάνει πουθενά στα σχέδιά της. Το χειροκίνητο θα εξαφανιστεί τελείως στα επόμενα δέκα χρόνια.

Θα λείψει σε κανέναν; Προφανώς και θα λείψει. Αν και θα υπάρχει σίγουρα σε πολλά σπορ αυτοκίνητα ή σπορ και ειδικές εκδόσεις κάποιων μοντέλων, ότι αυτοκίνητο προβλέπεται να προσφέρει άνεση και όχι συγκίνηση, αποκλείεται να έχει χειροκίνητο. Βλέπεις το χειροκίνητο είναι φθηνό στην αγορά, είναι όμως κόστος για τους κατασκευαστές να το διατηρήσει στη γκάμα αν δεν το θέλει κανείς.

Εσάς θα σας λείψει; Θα ψάξετε στο μέλλον να βρείτε τα αυτοκίνητα με χειροκίνητο κιβώτιο; Ή απλά θα πάτε σε αυτόματο και δεν θα ξανακοιτάξετε πίσω;
 autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]