Ιωάννινα:Με συγκίνηση οι κάτοικοι γιορτάζουν τον Πολιούχο τους [εικόνες-βίντεο]

Τριήμερο εκδηλώσεων ,για την πόλη των Ιωαννίνων ,που αύριο γιορτάζει τον Πολιούχο της, Αγιο Γεώργιο ,με την ίδια κατάνυξη ,την ίδια πίστη και ευλαβικότητα όπως παλιά ..
Τότε.. που  κάτοικοι των Ιωαννίνων ετοιμάζονταν αρκετές μέρες νωρίτερα   για τη γιορτή του Αγίου ,τον οποίο   είχαν βαθιά μέσα στην καρδιά τους και έτρεχαν σε αυτόν σε κάθε δυσκολία ,ενώ  αρκετοί ήταν εκείνοι σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, που διανυκτέρευαν στο σπίτι του ,αφού πίστευαν ότι  έτσι θα θεραπευτούν απο  κάποιο πρόβλημα υγείας..
Λίγες μέρες πριν τη 17η του Γενάρη οι νοικοκυρές  ασβέστωναν  τις αυλές ,τα πεζούλια και τους τοίχους ,ώστε όλα να είναι πεντακάθαρα και  έτοιμα για τη μεγάλη μέρα της Γιορτής,με τη λιτανεία τότε να γίνεται γύρω απο τον σεπτό του Οίκο.
Σήμερα  , μπορεί να έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στις εορταστικές εκδηλώσεις εις μνήμη του Αγίου ,η πίστη  όμως των κατοίκων  παραμένει  για πάντα αναλλοίωτη .



Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι με τη μεταφορά της εικόνας του Αγίου  απο τον Σεπτό  του Οίκο  ,στο εικονοστάσι έξω απο την κεντρική πύλη του Κάστρου ,με τους πιστούς να αψηφούν τη βροχή και να καρτερούν το άλογο   που μετέφερε και φέτος  την εικόνα του Αη Γιώργη ,στολισμένη με φρέσκα λουλούδια .
Ακολούθησε δέηση έμπροσθεν του εικονοστασίου, ενώ η εικόνα μεταφέρθηκε στον Ναό   του Νεομάρτυρος στην  πλατεία Πάργης  , για τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό.
Πλήθος πιστών συρρέει απο το πρωί στην Οικία του Αγίου ,όπου απόψε το βράδυ στις 21.00 θα ξεκινήσει η Ιερή Αγρυπνία .
Αύριο ανήμερα της Εορτής του Αη Γιώργη μετά τον Ορθρο θα ακολουθήσει η  λιτάνευση των ιερών Λειψάνων και η εναπόθεσή τους στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου ,για να ακολουθήσει ο Μέγας Εσπερινός .
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό   και την επιστροφή  των Λειψάνων  στον Ιερό Ναό του Πολιούχου ,μετά την τέλεση Εσπερινού και Ιεράς Παράκλησεως 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]