Βασικά σημεία εισήγησης Γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη για τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης

Βασικά σημεία εισήγησης του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής
της Νέας Δημοκρατίας κ. Λ. Αυγενάκη
για τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης

Ο νέος Κανονισμός Περιφερειακών Οργανώσεων αποπνέει τη φιλοσοφία της Παράταξης σε πνεύμα εξωστρέφειας των οργάνων του Κόμματός μας.

Ισχυροποιείται ο ρόλος των μελών του Κόμματος.

Απλοποιούνται οι διαδικασίες εκλογής οργάνων, ενισχύουμε τη διαφάνεια.

Ο Κανονισμός είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με τις περιφερειακές οργανώσεις μας, τα στελέχη των ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ με ευθύνη της Γραμματείας Οργανωτικού και φυσικά με τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής.

Στις κεντρικές αλλαγές που ο Κανονισμός Πανελλαδικής Οργάνωσης φέρνει, ξεχωρίζουν :

Περισσότερες αρμοδιότητες στις τοπικές και περιφερειακές οργανώσεις και πιο αποσαφηνισμένο πεδίο αρμοδιοτήτων. Ξεκάθαρη δομή και ιεραρχία στην κομματική οργάνωση. Λιγότερα γραφειοκρατικά προβλήματα, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Κάνουμε πράξη την αποκέντρωση.

Ο Κανονισμός λαμβάνει υπόψη προβλήματα και δυσλειτουργίες που έχουν υπάρξει στο παρελθόν και τα επιλύει με σαφήνεια και καθαρότητα. Στόχος μας η απερίσπαστη και αποτελεσματική λειτουργία των περιφερειακών οργάνων και η αναβάθμιση των περιφερειακών οργάνων.

Αναδεικνύει το σημαίνοντα ρόλο των περιφερειακών οργανώσεων και, με σύγχρονο πνεύμα, επανατοποθετεί τις οργανώσεις μας στις τοπικές κοινωνίες με ουσιαστική υπόσταση και σαφή οργανόγραμμα, αλλά σε περιβάλλον ελευθερίας και εξωστρέφειας.

Άμεση εκλογή προέδρων ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟαπό τα μέλη του Κόμματος. Αμεσότητα και συμμετοχή των μελών στην εκλογή των Προέδρων ΝΟΔΕ. Κάνουμε πράξη την άμεση δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο, αλλά δίνεται και πραγματικός ρόλος στα μέλη. Άλλωστε αυτό αποτελούσε δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή, της διεκδίκησης της ηγεσίας του Κόμματος.

Σαφή δικαιώματα, υποχρεώσεις και ευθύνες για τα μέλη και τα στελέχη των οργανώσεών μας. Εισάγονται δύο πρωτοπόρες πρακτικές στην κομματική μας δομή: Προγραμματισμός και λογοδοσία: Οι οργανώσεις πλέον καταρτίζουν προγραμματισμό υλοποίησης των ετήσιων στόχων τους και απολογισμό των δράσεων του έτους.

Παράλληλα καταργούνται μια σειρά από περιττές και γραφειοκρατικές κατά βάση διαδικασίες εγκρίσεων με απλοποίηση διαδικασιών.

Διευρύνεται το ασυμβίβαστο για τις κομματικές θέσεις. Ασυμβίβαστο έχουν πλέον εκτός από α) τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, β) τα μονοπρόσωπα όργανα των Ο.Τ.Α α’ και β’ βαθμού, γ) οι εν ενεργεία εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ,  δ) οι αποσπασμένοι και μετακλητοί υπάλληλοι πολιτικών γραφείων, ε) οι υπάλληλοι των κεντρικών γραφείων του Κόμματος, στ) οι υποψήφιοι Βουλευτές και Ευρωβουλευτές και ζ) οι Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Δήμαρχοι αν δεν έχουν παραιτηθεί από το αξίωμά τους τουλάχιστον έξι μήνες πριν τις αντίστοιχες εκλογές.

Καταργούνται οι Περιφερειακές Οργανώσεις λόγω επικαλύψεων και σύγχυσης αρμοδιοτήτων. Έτσι επιτυγχάνεται πιο άμεση και αποτελεσματική επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ κέντρου - περιφερειακών και τοπικών αιρετών οργάνων.

Την ίδια ώρα οι Πρόεδροι έχουν διετή θητεία.

Υλοποιούμε, κάνουμε πράξη τη διαφάνεια. Οι κανόνες είναι πλέον γνωστοί από την αρχή.

Ο νέος Κανονισμός Πανελλαδικής Οργάνωσης είναι στο πνεύμα της ανανέωσης, αλλά και της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της καλύτερης αξιοποίησης των στελεχών μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]