Αγιασμοί υδάτων ...σε ιστορικά γεφύρια της Ηπείρου

Αγιασμός Των Υδάτων Στο Χώρο Του Ιστορικού Γεφυριού Της Πλάκας
Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και οι Τοπικές Κοινότητες Ραφταναίων και Μονολιθίου καλούν στον αγιασμό των υδάτων την ημέρα των Θεοφανείων, Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, στις 11 το πρωί, στον χώρο του ιστορικού γεφυριού.

Η τελετή έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς ευχή και ελπίδα όλων είναι να «τρέξουν» γρήγορα οι διαδικασίες, ώστε από την άνοιξη να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αναστύλωση του γεφυριού.

Ο Δήμος Ζαγορίου θα γιορτά
σει τα Θεοφάνεια με  τον καθιερωμένο Αγιασμό των Υδάτων, το Σάββατο  6  Ιανουαρίου 2018 στις 10:30 το πρωί στους Μηλιωτάδες.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού θα πραγματοποιηθεί στο πανέμορφο πέτρινο γεφύρι Καμπέρ-Αγά στον Ζαγορίτικο ποταμό.
Θεοφάνεια στην Τ.Κ. Βροσίνας


Στο γεφύρι της Βροσίνας, στο Ζαλογγίτικο ποταμό, θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων  στο Δήμο Ζίτσας.
 Ο εορτασμός θα ξεκίνησει το πρωί του Σαββάτου (06/01/2018) με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου και θα ακολουθήσει ο αγιασμός των υδάτων με την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού  στο γεφύρι Βροσίνας.
Αρτα:Στο Ιστορικό Γεφύρι Της Αρτας Η Κατάδυση Του Τιμίου Σταυρού

 Στις 6 Ιανουαρίου 2018, ημέρα Σάββατο, εορτή των Αγίων Θεοφανείων θα τελεστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάξιμου του Γραικού Άρτας (περιοχή Τ
ριγώνου), η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλλινίκου.
Μετά το τέλος του Μεγάλου Αγιασμού θα ακολουθήσει με κάθε επισημότητα η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα ύδατα του ποταμού Αράχθου στο χώρο του Ιστορικού Γεφυριού της Άρτας.
Το πρόγραμμα της Ημέρας καθορίζεται ως κατωτέρω:
10:00π.μ. Έναρξη της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού
10:30 π.μ. Έναρξη της πομπής από τον Ιερό Ναό μέσω του πεζοδρόμου της οδού Θειακογιάννη με κατεύθυνση τον χώρο του Ιστορικού Γεφυριού
11:00π.μ. Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον ποταμό Άραχθο
Καλείστε να προσέλθετε μέχρι τις 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάξιμου του Γραικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]