ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΚΚΕ(μ-λ):Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην Απεργία!


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και την εργοδοσία. Μπροστά στο Eurogroup στις 22/1 και το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, βιάζεται να παρουσιάσει στα ξένα αφεντικά της το πόσο έχει προχωρήσει το αντιλαϊκό της έργο. Σε πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τ
ις επόμενες μέρες περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για την αλλαγή του τρόπου απόφασης απεργίας από τα σωματεία. Μέσα από την απαίτηση αυξημένης απαρτίας στις Γενικές Συνελεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων που αποφασίζουν για απεργιακές κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση, όλα τα αστικά κόμματα και οι δανειστές προσπαθούν να αφαιρέσουν από τους εργαζόμενους το πιο βασικό τους δικαίωμα, που έχει κατακτηθεί με μακροχρόνιους και αιματηρούς αγώνες. Που αποτελεί εργαλείο στα χέρια των εργαζομένων, στην αντιπαράθεσή τους με την εξουσία των εργοδοτών.
Στόχος τους είναι να καταργήσουν τις συλλογικά οργανωμένες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης απέναντι στον ταξικό της αντίπαλο. Τους βολεύει να παζαρεύονται οι συλλογικές συμβάσεις, οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες στην κάθε μορφής συνδιοίκηση, που θεμελιώθηκε στον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 του ΠΑΣΟΚ. Χτυπάνε με τον πιο άμεσο τρόπο τον πρωτοβάθμιο συνδικαλισμό και τα όργανά του.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην απεργία! Είναι ευθεία πρόκληση προς όλους τους εργαζόμενους μια κυβέρνηση τόσο αντιδραστική, που καταργεί ένα-ένα δικαιώματα δεκαετιών των εργαζομένων, τώρα να θέλει να καταργήσει και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να υπερασπίζονται αυτά τα δικαιώματα.
Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην Απεργία!
Ελεύθερος συνδικαλισμός, ανεξάρτητος από το κράτος και τα όργανά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]