ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Βασίλης Λεβέντης κατά Ιερώνυμου: «Θα τον αποκηρύξω» - «Εξαρτάται από την κυβέρνηση»

Ο Βασίλης Λεβέντης ήταν ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που πήγε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μίλησε στο Ο,τι Thess και εκτόξευσε πυρά κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, του Τσίπρα, Μητσοτάκη και Γεννηματά, αλλά και κατά του Τζιτζικώστα  και του Μπουτάρη.

Όσο κόσμο και να μάζευε το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, ο Βασίλης Λεβέντης πιστεύει πως η απόφαση για την χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων, έχει παρθεί. «Στο Κολωνάκι υπάρχει αναισθησία. Έχουν προαποφασίσει τα τρία κόμματα, Γεννηματά, Μητσοτάκης και Τσίπρας να δοθεί το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια» είπε μιλώντας στον Θεολόγο Ηλιού και στο Ο,τι Thess, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Ο ίδιος, δήλωσε πως δεν υποχωρεί. «Όλοι να είναι, εγώ δεν υποχωρώ. Ο Αρχιεπίσκοπος, ο Πάπας της Ρώμης, ο Πούτιν, ο Ομπάμα, ο κερατάς… ο καθένας να έρθει εδώ να λέει «δώστε τη Μακεδονία», ο λαός δεν την δίνει, είναι προδοσία».

Αιχμές άφησε για την στάση του Αρχιπισκόπου και δήλωσε πως θα τον αποκηρύξει αν συμφωνεί να δοθεί το όνομα «Μακεδονία». «Η Εκκλησία, δεν είναι ο Αρχιεπίσκοπος, είναι ο κατώτερος κλήρος, εκεί δίνω βάση εγώ. Ο Αρχιεπίσκοπος παίρνει επιδοτήσεις, έχει ιδρύματα. Ο αρχιεπίσκοπος εξαρτάται από την κυβέρνηση. Εμένα δεν με νοιάζει τι κάνει ο Αρχιεπίσκοπος. Δεν πιστεύω να συμφωνεί ο Ιερώνυμος να δώσουμε το όνομα. Αν συμφωνεί, εγώ ο Λεβέντης ο Βασίλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, θα τον αποκηρύξω δημόσια».

«Βούτηξα από τον γιακά τον Τζιτζικώστα»

Ο Βασίλης Λεβέντης, μοιράστηκε στο Ο,τι Thess, την στιγμή που συνάντησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον έπιασε από τον γιακά. «Στον Τζιτζικώστα έκανα πολύ σκληρές παρατηρήσεις. Βγήκε και είπε "το 92’ είναι το βέλτιστο, η απόφαση αρχηγών χωρίς τον όρο «Μακεδονία» αλλά και το Βουκουρέστι μας κάνει". Και τον βουτάω από τον γιακά, στο Βελλίδειο και του λέω «σου κάνει;». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Όχι, όχι το διόρθωσα».

Για τον Γιάννη Μπουτάρη δήλωσε: «Για αυτόν δεν συζητάω, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Προσέβαλε τους Μακεδόνες κουβαλώντας τον Σκοπιανό Πρωθυπουργό. Αν τον κουβαλούσε και του έλεγε «πρέπει να αλλάξετε όνομα» θα του έλεγα «μπράβο κύριε Μπουτάρη» αλλά αυτός τον κουβάλησε εδώ και προτείνει να τους δώσουμε το όνομα και αυτό είναι πέρα για πέρα».

«Ποιον να προτοδιορίσω;»

Μιλώντας για το κοινοβούλιο είπε πως μέσα υπάρχει «σαπίλα», καθώς «μπαίνουν 4.000 άτομα κάθε μέρα και οι 4.000 θέλουν ρουσφέτι». Ο κ. Λεβέντης προτείνει να ποινικοποιηθεί το ρουσφέτι και υποστηρίζει πως ο ίδιος δεν έχει μεσολαβήσει για κανέναν. «Αν βοηθήσω έναν, οι άλλοι χίλιοι τι θα κάνουν; Θα με βρίζουν. Το ρουσφέτι τελικά κάνει και κακό στα κόμματα. Εδώ στη Θεσσαλονίκη, έχω ένα γραφείο περνάνε 100 την ημέρα. Ποιον να πρωτοδιορίσω;».

Όσο για τους βουλευτές που έφυγαν από το κόμμα του, δηλώνει: «Ο Καρράς είναι 71, η Μεγαλοοικονόμου 66, δεν είναι εύκολο να προσαρμοστούν και να πειθαρχήσουν στην αντίληψη της Ένωσης Κεντρώων. Εμείς τα βάζουμε με το σύστημα. Μια ζωή εγώ πάλευα κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τώρα ο κύριο Καρράς, πήγε στο ΠΑΣΟΚ, μάλλον δεν κατάλαβε που ήρθε. Την Μεγαλοοικονόμου, δεν την έβαλα αντιπρόεδρο της Βουλής και γύρισε με κακία και περιφέρεται με μίσος εναντίον μου. Στην ερώτηση αν έχει ευθύνη για τις απώλειες αυτές δήλωσε «έχω ευθύνη γιατί επέλεξα άτομα και δεν είδα ότι μπορούσαν να αποστατήσουν. Αλλά ξέρετε στην πολιτική, δεν δείχνουν από την τι όφις είναι. Ο όφις χρησιμοποιείται και στου δεσπότη την γκλίτσα, στο σήμα του φαρμακείου αλλά μπορεί και να σε δαγκώσει ένας όφις».
seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]