Πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

Ψυχρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη κινούμενες νοτιότερα θα επηρεάσουν τη χώρα μας τις επόμενες μέρες, ρίχοντας αισθητά τον υδράργυρο αρχικά από αύριο Δευτέρα 22/01 συνοδεία ισχυρών ΒΔ ανέμων, και κυρίως προς τα μέσα της εβδομάδας όποτε και αναμένουμε η θερμοκρασία να πέσει έως και 10 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Από πλευράς φαινομένων δεν αναμένονται ιδιαίτερα έντονες βροχοπτώσεις ή χιονοπτώσεις, εκτός, όμως από την Τρίτη 23/01 στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, στη Χαλκιδική, στις Κυκλάδες, την Πελ/νησο και την Β. Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται σε χαμηλά υψόμετρα. Λεπτομέρειες για την επερχόμενη ψυχρή εισβολή θα δίνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην κεντρική μας σελίδα.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την πορεία που ακολουθούν οι αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη προς την Ανατολική Μεσόγειο. Με αποχρώσεις του μπλε διακρίνονται οι αρνητικές θερμοκρασίες σε υψόμετρο περί τα 1.500 μ. Αντιθέτως, σχετικά θερμές αέριες μάζες θα καλύπτουν τη Δυτική Ευρώπη (αποχρώσεις του κίτρινου).

πηγη Meteo.gr
Σταύρος Ντάφης-Κ. Λαγουβάρδος


ΕΑΑ-Πεντέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]