Το ΠΑΜΕ για τη συνεδρίαση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων

Αποτέλεσμα εικόνας για παμεΔ.Α.Σ (δυνάμεις του ΠΑΜΕ) στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.
Χέρι-χέρι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ τόσο στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, όσο και στην ΓΣΕΕ αλλά και στην εκτελεστική της ΑΔΕΔΥ, ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις της μεγαλοεργοδοσίας προσπάθησαν να κοροϊδέψουν για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους.
Συγκεκριμένα στη χθεσινή συνεδρίαση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ που συγκάλεσαν «για τα μάτια του κόσμου» αρνήθηκαν ακόμα και να προτείνουν προς τα πρωτοβάθμια σωματεία την κήρυξη απεργίας, την ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τη ΝΔ και τα υπόλοιπα  αστικά κόμματα, ψηφίζουν το αντιλαϊκό νομοσχέδιο με το οποίο φορτώνουν νέα βάρη στους εργαζόμενους και ξηλώνουν το δικαίωμα στην απεργία.
 Στη χθεσινή συνεδρίαση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, ακούστηκαν παιδαριώδεις υπεκφυγές απέναντι στην πρόταση των ταξικών δυνάμεων, να ζητήσει το Ν.Τ. στα σωματεία να πάρουν αποφάσεις για απεργία. Δεν έλειψαν μάλιστα και  ειρωνικές εκφράσεις όπως «μήπως να ξεκινήσουμε από αύριο την απεργία;» και οι χυδαιολογίες. Φυσικά ήταν τα στελέχη εκείνα, που σε παλιότερες συνεδριάσεις έχουν παραδεχτεί ανοιχτά ότι είναι απεργοσπάστες.
Έχουν εκχωρήσει ήδη το δικαίωμα της απεργίας στην εργοδοσία. Ομόφωνα σχεδόν επέμεναν ότι δεν έχουν το δικαίωμα τα πρωτοβάθμια σωματεία να κηρύξουν απεργία πριν ακόμα το ψηφίσει η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση και τους εργοδότες!
Από τη στάση τους αυτή πρέπει να βγάλει συμπεράσματα κάθε τίμιος εργαζόμενους που με την ψήφο του  αναδεικνύει τις εργοδοτικές/κυβερνητικές παρατάξεις σε τέτοιες θέσεις. Ο κάθε απλός εργαζόμενος που εκλέγει έναν αντιπρόσωπο μέσα από το Σωματείο του για να τον εκπροσωπεί στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ  χωρίς συγκεκριμένο πολιτικό κριτήριο αλλά με «εμπιστοσύνη στο συνάδελφο» πρέπει να γνωρίζει ότι μέσα από τη δική του καλή πίστη, δημιουργούνται οι πλειοψηφίες που  –αγκαζέ με την κυβέρνηση και τους εργοδότες- του αφαιρούν το δικαίωμα στην απεργία. Ένα δικαίωμα που η Εργατική Τάξη το έχει κατακτήσει με αίμα.
Συνάδελφοι,
Για την εργοδοσία, είναι προαπαιτούμενο να καταργήσει κάθε όπλο πάλης ώστε ανενόχλητη να κόψει κι άλλο μισθούς και παροχές, να αυξήσει ωράρια, να καταργήσει την μονιμότητα.  Για εμάς είναι μονόδρομος να διαφυλάξουμε το όπλο πάλης μας, αλλά και ιστορική υποχρέωση μας απέναντι σε όλους εκείνους που έχυσαν το αίμα τους για να το έχουμε εμείς σήμερα.
Καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις πλειοψηφίες. Να συντονίσουν το βηματισμό και τις δράσεις τους, με τις πρωτοβουλίες και τους αγώνες του Εργατικού Κέντρου και των ταξικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]