ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Λ.Αυγενάκης «Η Κυβέρνηση οδηγεί τους τρίτεκνους και πολύτεκνους στη φτωχοποίηση»

Παρέμβαση Γραμματέα ΠΕ ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκη

«Η Κυβέρνηση οδηγεί τους τρίτεκνους και πολύτεκνους στη φτωχοποίηση»

Στις περικοπές του επιδόματος των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Η υποχρέωση της πολιτείας για τη στήριξη της οικογένειας, καθώς και το δικαίωμα των πολύτεκνων οικογενειών, μεταξύ άλλων, για την παροχή ειδικής φροντίδας από το κράτος αποτελούν ρητές συνταγματικές επιταγές και βασικά ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης πολιτείας και του κράτους δικαίου. 
Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, στις 16 Ιανουαρίου 2015, σε συνάντηση του με το Προεδρείο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας (Α.Σ.Π.Ε.), ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τότε, είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων: «Οι πολύτεκνες οικογένειες ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών που προωθήθηκαν τα χρόνια του μνημονίου. … ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση, στο πλαίσιο του προγράμματος του για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, να αποκαταστήσει σταδιακά τις αδικίες και τις απώλειες των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των πολύτεκνων οικογενειών που συντελέστηκαν στα χρόνια του μνημονίου».
Μάλιστα, κατά την προσφιλή τακτική των φρούδων υποσχέσεων και της «κωλοτούμπας», ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του πράττουν ακριβώς τα αντίθετα και οδηγούν τους τρίτεκνους και πολύτεκνους στη φτωχοποίηση. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαφανίζει κάθε δημογραφικό κίνητρο και οδηγεί και τους τρίτεκνους και πολύτεκνους στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά την κατάργηση του πολυτεκνικού τιμολογίου της ΔΕΗ, τον αποκλεισμό σημαντικού αριθμού πολυτέκνων από το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το κοινωνικό μέρισμα και κάθε είδους βοήθημα.   
Με το Πολυνομοσχέδιο, που ψηφίσθηκε την περασμένη εβδομάδα, οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες χάνουν, επιπλέον των προαναφερόμενων μέτρων, το 1/3 και 1/4 του επιδόματός τους, αντιστοίχως. Είναι ακόμη πιο ειρωνικό το γεγονός πως η Κυβέρνηση υποστηρίζει πως το μέτρο αυτό είναι πιο δίκαιο, καθώς έτσι θα επωφεληθούν όλοι όσοι έχουν παιδιά και όχι μόνο οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι. H Κυβέρνηση επιδίδεται, για άλλη μία φορά, στην γνωστή της πρακτική, αυτή της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.
Στη Νέα Δημοκρατία προφανώς και είμαστε υπέρ της αύξησης του επιδόματος που δίνεται για τις οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι μισοί και πλέον τρίτεκνοι και πολύτεκνοι θα δουν μειώσεις στο επίδομα που λαμβάνουν. Αυτούς θεωρεί «προνομιούχους» η Κυβέρνηση και περικόπτει τα επιδόματά τους, στη συστηματική προσπάθειά της να φτωχοποιήσει τη μεσαία τάξη. Η θέση της Ν.Δ. και προσωπική δέσμευση του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πως θα βρούμε τα 48 εκατ. ευρώ που χρειάζονται για να αποκατασταθεί αυτή τη μεγάλη αδικία εις βάρος των τριτέκνων και των πολυτέκνων. Έτσι στηρίζουμε τα κατώτερα εισοδήματα και βάζουμε ένα λιθαράκι στην στήριξη της οικογένειας και στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. 
Με τις περικοπές σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, η κυβέρνηση παραβίασε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους για ειδική φροντίδα από το κράτος. Παράλληλα, παραβίασε τη συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας για σχεδιασμό και εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, οξύνοντας ακόμα περισσότερο το ήδη κρίσιμο δημογραφικό πρόβλημα για το μέλλον της χώρας μας».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:
«1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε άμεσα για την άρση της αδικίας εις βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών και την επαναφορά των επιδομάτων; 
2. Ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε για την στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών;
3. Ποιος ο προγραμματισμός του Υπουργείου σας για τη δημιουργία δημογραφικών κινήτρων και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος στη χώρα μας;».
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]