Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Βρεφονηπιοκομων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων προς όλους τους αρμόδιους φορείς και την Ιόνια οδό για το θέμα των διοδίων.

Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Βρεφονηπιοκομων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων προς όλους τους αρμόδιους φορείς και την Ιόνια οδό για το θέμα των διοδίων.

Για μια ακόμη φορά το ΔΣ του περιφερειακου τμήματος Ηπείρου και Ιονίων νήσων Συλλόγου Βρεφονηπιοκομων Ελλάδας κάνει εκκλήσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς, το υπουργείο, τοπική αυτοδιοίκηση, βουλευτές κλπ, για το αβάσταχτο κόστος των διοδίων σε καθημερινή βάση για τα μέλη του Συλλόγου μας που χρησιμοποιούν το δρόμο για τη μετακίνησή τους στην εργασία τους στους γειτονικούς νόμους Άρτας και Πρεβέζης κυρίως. Με χθεσινή ανακοίνωση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πληροφορηθηκαμε την αύξηση στις τιμές των διοδίων, τη στιγμή που περιμέναμε να γίνει κάτι ή για δωρεάν διέλευση όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις για κατοίκους του Νομού που εξαιρέθηκαν από πληρωμή τελών διοδίων τελείως, ή έστω μια κάρτα έκπτωσης που και σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Το υπουργείο δε μπορεί να αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν δύο κατηγοριών. Το ίδιο και η κάθε περιφέρεια με τις επιλογές της για ορισμένες εξαιρέσεις και μόνο. Το κόστος σε καθημερινή βάση είναι δυσβαστακτο για τις τσέπες των μελών του Συλλόγου μας. Τα διόδια μέχρι την Άρτα καθημερινά ανέρχονται σε 7,60 ευρώ στο μετωπικο σταθμό Τεροβου και τον πλευρικό στην έξοδο της Αρτας. Και τώρα με τις νέες τιμές 7,70 ευρώ, συν το κόστος των καυσίμων φτάνουμε τα 30 ευρώ ημερησίως. Αυτό επί 22 εργάσιμες το μήνα συνεπάγεται ένα κόστος 660 ευρώ δηλαδή τα 2/3 του μισθού στις περισσότερες περιπτώσεις των εργαζομένων. Δε μπορούμε σε καμία περίπτωση να διανοηθουμε τις διακρίσεις ανάμεσα στους πολίτες της χώρας και του νομού, οποιαδήποτε δικαιολογία κι αν επικαλούνται οι αρμόδιοι για το θέμα. Να επέμβουν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι Δήμοι που έχουν εργαζόμενους και τους αφορά το θέμα και πάνω από όλα η Περιφέρεια ως πρώτη αρμόδια. Οι τοπικοί βουλευτές του Σύριζα που είναι στη κυβέρνηση να ασχοληθούν με το θέμα μας με επερωτήσεις στη βουλή και το αρμόδιο υπουργείο και επιτέλους να βρεθεί μια λύση στο θέμα των διοδίων για όλους χωρίς εξαιρέσεις στον κανόνα. Ο πρόεδρος Χρήστος Στεφάνου και τα μέλη του περιφερειακου τμήματος Ηπείρου και Ιονίων νήσων Συλλόγου Βρεφονηπιοκομων Ελλάδας θα προβούν στο προσεχές διάστημα σε νέο κύκλο συναντήσεων για το θέμα των διοδίων με τους αρμόδιους φορείς τοπικούς παράγοντες, βουλευτές, υπουργείο και με ανάλογες επιστολές θα ζητήσουν οριστική λύση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χρήστος Στεφάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]