Αντίδραση του Δήμου Κόνιτσας για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Με αφορμή την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων  σχετικά με την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων και την απόδοση των 7 μορίων στις σχολικές μονάδες της Δ/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Κόνιτσας, αντί των 8 μορίων, που έως τώρα ίσχυαν, ο Δήμος Κόνιτσας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενίσταται εντόνως και αποστέλλει  αίτημα επανεξέτασης και τροποποίησης της πρότασης στο αρμόδιο Υπουργείο. 
Οι σχολικές μονάδες  του Δήμου Κόνιτσας ανήκουν σε παραμεθόριο, ακριτική ζώνη και απέχουν μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Αλβανικό Κράτος. Ως εκ τούτου, εξυπηρετούν τις ανάγκες μιας ευρύτερης δυσπρόσιτης και αγροτικής περιοχής.  Η χιλιομετρική απόσταση από την έδρα του νομού  (64 χιλ.) καθιστά τα σχολεία από τα πιο απομακρυσμένα του Νομού Ιωαννίνων, ενώ το οδικό δίκτυο και η ολισθηρότητα του δρόμου, κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες, δυσχεραίνουν τη μετάβαση στην περιοχή. Επιπρόσθετα, το κόστος μετακίνησης, το οποίο έχει αυξηθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια, είναι αποτρεπτικό για τους εκπαιδευτικούς να επιλέξουν το σχολείο.
Ως εκ τούτου, και εφόσον οι συνθήκες διαβίωσης και μετακίνησης δεν έχουν βελτιωθεί, θεωρείται ανεξήγητη και πέραν κάθε λογικής η μείωση των μορίων, η οποία υποβιβάζει την περιοχή και αποδυναμώνει τις σχολικές μονάδες.
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, προβάλλεται εύλογο το αίτημα για άμεση επανεξέταση του θέματος και συγκεκριμένα για τροποποίηση της πρότασης και διατήρηση των 8 μορίων, που αποδίδονται μέχρι σήμερα στα σχολεία του Δήμου Κόνιτσας, αν όχι την πριμοδότησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]