“Δεν είναι δυνατό να δοθούν ακριβή στοιχεία αξιολόγησης στο Δημόσιο”

Στα αποτελέσματα αξιολόγησης στο Δημόσιο, αναφέρθηκε, πριν λίγα λεπτά, από τη Βουλή, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας στη με αριθμό 881/23-1-2018 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Γεωργαντά, το πρωί της Πέμπτης.
«Δεν υπάρχουν λόγο να κρυφτούν στοιχεία. Η πρώτη αξιολόγηση ολοκληρώθηκε ικανοποιητικά, χωρίς ωστόσο να θριαμβολογούμε», ξεκίνησε η κα Γεροβασίλη, υπενθυμίζοντας τη διαδικασία αξιολόγησης, πριν τις πρωτοβουλίες του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και κάνοντας λόγο για πελατειακές σχέσεις και απολύσεις.

«Η αποχή των συνδικαλιστών έως και σήμερα και η μη αξιολόγηση των Προϊσταμένων», ήταν τα δύο μεγάλα αντικειμενικά προβλήματα της διαδικασίας», συμπλήρωσε η κα. Γεροβασίλη, με τον κ. Γεωργαντά να παρατηρεί πως, το Υπουργείο αποφεύγει να δώσει ακριβή στοιχεία, κάνοντας λόγο για απαξίωση της διαδικασίας. «Πόσες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι αξιολογήθηκαν; Πώς έγινε η αξιολόγηση; Ποιοι αξιολογήθηκαν επαρκέστατοι και για τον έναν που αξιολογήθηκε μη επαρκής θα κάνουμε προσπάθειες βελτίωσης του (σσ βαθμολογούμενοι κάτω από 60)», συμπλήρωσε ο Βουλευτής της Ν.Δ.

«Ποτέ δεν υπήρξε ένα σύστημα, ούτως ώστε στοιχεία αξιολόγησης να συλλέγονται. Δεν έχει συμβεί αυτό, σε όλα τα χρόνια ύπαρξης του Ελληνικού δημοσίου. Ο αριθμός αυτός τον οποίο ζητάτε δεν είναι δυνατό να είναι ακριβής γιατί όπως ξέρετε από το νόμο όταν η βαθμολογία είναι πάνω από 90 ή κάτω από 60 υπάρχει μία διαδικασία εκ του νόμου. […] Όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλέψεις του νόμου κι όταν θα έχει δημοπρατηθεί το έργο της ηλεκτρονικής  αξιολόγησης, που πραγματοποιείται άμεσα, θα υπερκεράσουμε όλες αυτές τις αγκυλώσεις, τις γραφειοκρατίες,  τη μη δυνατότητα συλλογής αντικειμενικών στοιχείων, διότι ακόμη και οι υπηρεσίες που ζητήσαμε στοιχεία μαθημένοι από παλιά έστειλαν ότι ενδεχομένως ήταν πιο πρόχειρο είτε ενδεχομένως μπορούσαν να δώσουν εκείνη την ώρα», απάντησε η Υπουργός.
πηγη epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]