ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Τριπλές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες - Τι καλούνται να πληρώσουν και πότε;

Εισφορές με καπέλο και «ουρά» καθώς και αναδρομικά χαράτσια θα κληθούν να πληρώσουν μέχρι το τέλος Μαρτίου 2018 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες.

Τα βάρη θα είναι διπλά για 140.000 αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους και μηχανικούς οι οποίοι θα πρέπει να καταβάλουν επιπλέον και τις αναδρομικές εισφορές υπέρ επικούρησης (7%) και εφάπαξ (4%) του 2017.

Αρχές Μαρτίου ωστόσο ένα μεγάλο ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών θα δει επιτέλους ελάφρυνση των εισφορών καθώς θα γίνει ο συμψηφισμός με τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2016.

Ειδικότερα, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες καλούνται να καταβάλουν εισφορές τις εξής ημερομηνίες:

- Έως 31 Ιανουαρίου θα πρέπει να καταβάλλουν τις εισφορές του Δεκεμβρίου.
- Έως 31 Ιανουαρίου γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και αγρότες θα πρέπει να καταβάλουν τις εισφορές του για το έτος 2016 (αφορά όσους δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα), για τις οποίες υπήρξαν διαδοχικές παρατάσεις εντός του 2017.
- Έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα πρέπει να καταβάλλουν τις εισφορές του Ιανουαρίου που θα βασίζονται στα εισοδήματα του 2016.
- Αρχές Μαρτίου θα είναι έτοιμη η ΗΔΙΚΑ να συμψηφίσει τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δικαιούται επιστροφή χρημάτων ,θα υποβάλει το iban του σε μια πλατφόρμα και τα χρήματα θα πιστώνονται στον τραπεζικό του λογαριασμό.
- Προς το τέλος Μαρτίου θα αναρτηθούν οι εισφορές που πρέπει να καταβάλλουν δικηγόροι και μηχανικοί για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ. Πρόκειται για μια επιβάρυνση της τάξης του 11% η οποία έχει αναδρομική ισχύ από 01/01/2017, καθώς η εν λόγω επιβάρυνση δεν έχει ενσωματωθεί ακόμη μέχρι σήμερα στα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι οι επαγγελματίες θα πληρώσουν εις τριπλούν εισφορές. Η αναδρομική οφειλή θα πληρωθεί σε δόσεις. Δηλαδή, ο ασφαλισμένος θα πληρώνει την τρέχουσα εισφορά υπέρ σύνταξης και υγείας, την τρέχουσα εισφορά υπέρ επικούρησης και εφάπαξ και μία ακόμα αναδρομική εισφορά υπέρ επικούρησης και εφάπαξ.
nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]