ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πως επιλέγω σωστά μεταχειρισμένα ανταλλακτικά;

Σε συμφέρει να επιλέξεις μεταχειρισμένα ανταλλακτικά όταν πρόκειται για προϊόντα με μεγάλο κόστος!

Τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά προσφέρουν μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων και επομένως είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους καταναλωτές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι κοστίζουν πολύ φθηνότερα από τα καινούρια και μπορεί κανείς να βρει για όλα τα μέρη του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος της συντήρησης και επισκευής του αυτοκινήτου να μειώνεται δραματικά.

Το πόσο συμφέρει η αγορά ενός ανταλλακτικού όμως, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το είδος ή το κόστος του ανταλλακτικού, αλλά και η ευκολία στην εύρεσή του, καθώς αν για παράδειγμα χρειαστεί κάποια παραγγελία από το εξωτερικό, μπορεί η διαδικασία να είναι πολύ χρονοβόρα, αποτρέποντας κάποιον από αυτή την επιλογή.

Σε κάθε περίπτωση, αν είναι να επιλέξεις μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, καλό είναι να το κάνεις για προϊόντα με μεγάλο κόστος, ώστε η επιλογή τους να αξίζει τον κόπο (οικονομικά).


Παράγγειλε τα ανταλλακτικά σου εξ αποστάσεως, μέσω τηλεφώνου ή ίντερνετ και γλύτωσε χρόνο και χρήμα

Οι κύριοι τρόποι παραγγελίας εξ αποστάσεως είναι δύο:

Μέσω internet και αγγελιών: Έχει γίνει και ο πιο διαδεδομένος πλέον τρόπος, αν και σε αυτή την περίπτωση δεν έχεις άμεση επαφή με το ανταλλακτικό που θέλεις.

Τηλεφωνικά: Αν έχεις όρεξη και ένα τηλεφωνικό κατάλογο, βρίσκεις τους επαγγελματίες ανά περιοχή και κάνεις την επιλογή σου.

Προσοχή όταν επιλέγεις ένα e-shop ως προμηθευτή, καθώς, σε περίπτωση που αυτό προμηθεύεται τα ανταλλακτικά από αλλού, ίσως προκύψουν καθυστερήσεις.


Φρόντισε να δεις ο ίδιος το ανταλλακτικό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και να μάθες σε τι κατάσταση πραγματικά βρίσκεται.

Προτιμώ φανοποιό που τον ξέρω και αν δεν γνωρίζω, ρωτάω γνωστούς για να «πάρω μια ιδέα».

Όταν διαθέτει το ανταλλακτικό που χρειάζεται, καλό είναι να ζητάτε να το δείτε, καθώς και να γνωρίζετε την αρχική του κατάσταση. Μπορεί για παράδειγμα, το φτερό που έχει για μεταχειρισμένο να είναι χτυπημένο και να το στοκάρει πριν το βάψει, οπότε αυτό να τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό σου χωρίς να γνωρίζεις κάτι. Το ίδιο ισχύει και με πλαστικά μέρη που μπορεί να είναι σπασμένα-κολλημένα (προφυλακτήρες κλπ).

Να ζητάς πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις εργασίες και να προσπαθείς να περνάς συχνά από το συνεργείο ώστε να βλέπεις τι γίνεται, χωρίς ωστόσο να γίνεσαι ενοχλητικό για τον φανοποιό.

Επίσης, να ρωτάς πάντα για την προέλευση του μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, αν πρόκειται για ανακατασκευασμένο ή π.χ. από κάποιο τρακάρισμα.
 autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]