Δημ.Ντότης:"Η Δημ.Αρχή Πωγωνίου θα πρέπει να μάθει να αφουγκράζεται τις ανησυχίες των Δημοτών ..και όχι μόνο τα προσωπικά ΕΓΩ και ΘΕΛΩ της".

«ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ».  
Ερευνες ύπαρξης υδρογονανθράκων στον Δήμο  Πωγωνίου.

-Το μέλλον του Δήμου Πωγωνίου κερδίζεται μόνο με σκληρό και επίμονο αγώνα και συνεχή ενημέρωση των πολιτών του και των Φορέων του για όλα τα θέματα που τους αφορούν
-Η παράταξή μας είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όταν όμως αυτή γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον και προς το καλό των Δημοτών μας και όχι με αποκλειστικό σκοπό και γνώμονα την κερδοφορία
-Το αίτημά μας και το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, αλλά για να γίνει κατανοητό από τη Δημοτική Αρχή, θα πρέπει να μάθει να αφουγκράζεται τις ανησυχίες των συνδημοτών μας και όχι μόνο τα προσωπικά ΕΓΩ και ΘΕΛΩ της
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

"Το μέλλον του Δήμου Πωγωνίου κερδίζεται μόνο με σκληρό και επίμονο αγώνα και συνεχή ενημέρωση των πολιτών του και των Φορέων του, για όλα τα θέματα που τους αφορούν. Κάτι που εμφανώς δεν είναι στα σχέδια της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Καψάλη, σύμφωνα με το περιεχόμενο του δελτίου τύπου που εξέδωσε η παράταξή του.

Χωρίς πανηγυρικές εκφράσεις, ας συνειδητοποιήσουν οι αρχιτέκτονες της τεχνητής διάσπασης και οι επίδοξοι εκφραστές ενός κακού μοντέλου αυτοδιοικητικής διαχείρισης, ότι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, τον έχουν οι δημότες του Δήμου Πωγωνίου.

Η παράταξή μας είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όταν όμως αυτή γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον και προς το καλό των Δημοτών μας και όχι με αποκλειστικό σκοπό και γνώμονα την κερδοφορία, γι’ αυτό και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον περασμένο Σεπτέμβριο, παρότι το θέμα ήρθε προ ημερήσιας διατάξεως, λήφθηκε απόφαση με την σύμφωνη γνώμη της παράταξής μας, σχετικά με την αδειοδότηση εταιρίας για έρευνες ύπαρξης υδρογονανθράκων στον Δήμο μας.

Έπειτα όμως από γενικευμένες αντιδράσεις πολλών τοπικών φορέων του Δήμου μας, αλλά και γενικότερα της Ηπείρου, η παράταξή μας είχε υποχρέωση και ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου, να συγκληθεί το Σώμα, να γίνει συζήτηση και να ακουστούν και οι απόψεις αυτών που αντιδρούν στην απόφαση που είχε ληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δυστυχώς παρότι στην συνεδρίαση αυτή ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις, οι οποίες σίγουρα θα πρέπει να μας προβληματίσουν, η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να υποβαθμίσει αυτές, είτε λέγοντας ότι αυτά δεν ευσταθούν και να ενημερωθούμε καλύτερα, είτε επιδεικνύοντας αλαζονεία και δια στόματος Δημάρχου να λέγεται ότι δεν τον ενδιαφέρει και ούτε θέλει να διαβάσει την στρατηγική μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων.

Το αίτημά μας και το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, αλλά για να γίνει κατανοητό από τη Δημοτική Αρχή, θα πρέπει να μάθει να αφουγκράζεται τις ανησυχίες των συνδημοτών μας και όχι μόνο τα προσωπικά ΕΓΩ και ΘΕΛΩ της

Όσον αναφορά την παράταξή μας, ΝΑΙ κ. Δήμαρχε,  καταλαβαίνουμε το άγχος σας, .....κάποιοι το ονομάζουν πανικό, είμαστε όμως τόσο ενωμένοι, που δεν μπορείτε να μας διασπάσετε!!!!!!Για την παράταξη

Ο επικεφαλής

Δημήτρης Σ. Ντότης"


Υπενθυμίζεται το 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  του ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ


Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Ντότης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της παράταξής του για τις έρευνες πετρελαίου στην περιοχή του Δήμου Πωγωνίου.
Ο κ. Ντότης επανέφερε το θέμα που είχε ψηφιστεί από το σώμα και από την παράταξή του στις 18 Σεπτεμβρίου 2017 και σε μία κίνηση τακτικής, εκμεταλλευόμενος τις φωνές που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες από οργανώσεις, διαχώρισε τη θέση του από τα άλλα μέλη της παράταξης ζητώντας αρχικά ακύρωση της απόφασης περί αδειοδότησης της εταιρείας Energean Oil & Gas για την εκτέλεση γεωφυσικών και σεισμικών ερευνών στις δημοτικές δασικές εκτάσεις. Πρόταση που ωστόσο δεν κατέθεσε στο σώμα αναγνωρίζοντας, έστω και στο τέλος της συνεδρίασης, ότι δεν υφίστατο θέμα προς συζήτηση.
Ο κ. Ντότης στην εισήγησή του έκανε λόγο για μία απόφαση που ελήφθη χωρίς την ενημέρωση των φορέων την ίδια στιγμή που όφειλε να δώσει εξηγήσεις για την απουσία του από την ενημερωτική εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία του Δήμου στο Καλπάκι, στην οποία στελέχη του Υπουργείου και της εταιρείες κατέθεσαν το σχεδιασμό τους και απάντησαν σε ερωτήσεις τόσο των φορέων όσο και των κατοίκων της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός άνθρωποι της Αυτοδοίκησης να δηλώνουν άγνοια για τόσο σοβαρά ζητήματα και να εκμεταλλεύονται τις αντιδράσεις οργανώσεων προς πολιτικό τους όφελος. Επεσήμανε ότι ενημερωτικές συναντήσεις θα γίνουν επίσης στους Δήμους Ζίτσας, Ζαγορίου και Ιωαννιτών και κάλεσε όλους τους κατοίκους και τις οργανώσεις να παρευρεθούν προκειμένου να λάβουν απαντήσεις από τους αρμόδιους επιστήμονες.
«Βρεθήκαμε σήμερα εδώ επειδή ο κ. Ντότης υποτιμά τη νοημοσύνη των στελεχών της παράταξής του. Πρόκειται όμως για εσωτερικό τους θέμα που θα έπρεπε να λύσουν σε προσωπικό επίπεδο. Το θέμα των ερευνών έχει ανοίξει 2014 και καταλήξαμε το Σεπτέμβριο σε μία απόφαση που αφορά το 5% της έκτασης ερευνών της εταιρείας. Διότι αυτό είναι το ποσοστό των δημοτικών δασικών εκτάσεων καθώς το μεγαλύτερο μέρος αφορά ιδιωτικές και δημόσιες εκτάσεις στις οποίες η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει λόγο. Υπάρχει εθνικός σχεδιασμός για τις έρευνες σε πολλές περιοχές της χώρας, για τον οποίο έχουν αποφανθεί υπουργεία, πανεπιστήμια και επιστήμονες. Έχουμε χρέος ως Δημοτική Αρχή να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα ανάπτυξης της περιοχής, όταν συνοδεύεται από σεβασμό προς τους δημότες και το περιβάλλον. Δε διεκδικούμε το αλάθητο κι εφόσον υπάρξει τεκμηριωμένη άποψη ότι οι έρευνες θα είναι καταστροφικές για την περιοχή, εμείς πρώτοι θα επανεξετάσουμε το ζήτημα. Αγαπάμε αυτόν τον τόπο, ζούμε εδώ, δραστηριοποιούμαστε εδώ, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας εδώ. Δεν θα ακολουθήσουμε όμως τακτική μηδενισμού απαξιώνοντας κάθε δυνατότητα εξέλιξης, εφόσον υπάρχουν τα απαραίτητα εχέγγυα για την προστασία του» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καψάλης.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο μέλη οργανώσεων και φορέων καθώς και κάτοικοι της περιοχής που έθεσαν ερωτήματα που άπτονται επιστημονικών απαντήσεων. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων κ. Παντελής Κολόκας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]