ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Υγειονομική κάλυψη πληθυσμού της χώρας με αμοιβή 70 λεπτά ανά επίσκεψη...


ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Ο  Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας σε αναμονή απάντησης από τον ΕΟΠΥΥ στα τεθέντα ερωτήματα από 24/1/2018 σχετικά με τούς όρους και τις συνθήκες με τους οποίους καλούνται να συμβληθούν με αυτόν παθολόγοι, γενικοί ιατροί και  παιδίατροι   ως οικογενειακοί ιατροί κάνει γνωστό σε όλο τον πληθυσμό του νομού ότι όλα τα μέλη του επιδεικνύοντας ωριμότητα και σεβασμό προς το λειτούργημά τους και την Υγεία των ασθενών αρνούνται  να προχωρήσουν σε κατάθεση αίτησης για σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.
Το Υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με  προχειρότητα και  έλλειψη σωστού σχεδιασμού προσπαθούν με άτακτες και βιαστικές κινήσεις να επιβάλλουν ένα πρότυπο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που απέχει τόσο από την Ελληνική πραγματικότητα όσο και από την επιστημονική πρακτική σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Χωρίς να έχει  προηγηθεί διαπραγμάτευση με το ιατρικό σώμα και με αμφιλεγόμενα στοιχεία υγειονομικής χαρτογράφησης, στήνεται ένα εγχείρημα μίζερης υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού έναντι  μιας αμοιβής η οποία ποικίλοι με βάση την ηλικία . Μέσα σε αυτό το πλαίσιο καλούνται  ιατροί ορισμένων ειδικοτήτων (γενικοί, παθολόγοι και παιδίατροι)  να υπογράψουν συμβάσεις ως οικογενειακοί ιατροί οι οποίες είναι οικονομικά ασύμβατες με τη λειτουργία Ιδιωτικού Ιατρείου και λειτουργικά επικίνδυνες για τη σωστή υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού. Κι αυτό μετά την δυσκολία να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργείου για την δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας.
Έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε τους ασφαλισμένους ότι η υλοποίηση αυτής της πολιτικής θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν την ελεύθερη πρόσβαση σε Ιατρικές Υπηρεσίες που έχουν μέχρι σήμερα. Πλέον υγειονομική κάλυψη θα έχουν μόνο οι έχοντες, ενώ οι οικονομικά ασθενέστεροι αφήνονται στη μοίρα τους.
Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ να αποσύρει την απαράδεκτη πρόταση που έφερε για σύμβαση στους Οικογενειακούς Γιατρούς και να προσέλθει σε σοβαρό διάλογο με τους κατά τόπους συλλόγους και τον Π.Ι.Σ. προκειμένου να χαρτογραφηθούν υπεύθυνα οι ανάγκες του πληθυσμού και των ασφαλισμένων, να εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση στο γιατρό και να συμφωνηθεί η αγορά υπηρεσιών υγείας από τον ιδιωτικό τομέα με τέτοιο τρόπο που θα καλύπτει τους ασφαλισμένους και που θα επιτρέπει στους γιατρούς να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με αξιοπρεπή και αξιόπιστο τρόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]