Επιτροπή Φορέων Για το Περιβάλλον Δήμου Ζίτσας: "ΟΧΙ"στις (5) μονάδες παραγωγής Ηλ /Ενέργειας από βιοαέριο στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 
                      ΔΗΜΟΥ  ΖΙΤΣΑΣ 
    


  Οι παρακάτω σύλλογοι – φορείς  καταγγέλλουμε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δυτ. Μακεδονίας  να δώσει έγκριση περιβαλλοντολογικών όρων
στις πέντε (5) μονάδες παραγωγής Ηλ /Ενέργειας από βιοαέριο στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων  και ευρύτερα στο λεκανοπέδιο.
Η απόφαση αυτή της αποκεντρωμένης διοίκησης παρά τις αντιδράσεις, διαμαρτυρίες φορέων και πολιτών, και παρακάμπτοντας  τις ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας και της Περιφέρειας Ηπείρου αποκαλύπτει και επιβεβαιώνει τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν για να επιβάλλουν λύσεις που δεν σέβονται τον άνθρωπο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, προβάλλοντας τα ως οικολογικά .
  Η κατασκευή και λειτουργία αυτών των μονάδων με βασικό κριτήριο το κέρδος είναι σίγουρο ότι θα επιβαρύνει επιπλέον την ήδη περιβαλλοντολογικά κορεσμένη περιοχή μας με δυσμενείς συνέπειες στη ζωή και την περιουσία των κατοίκων μας που ήδη προκαλούν κάποιες από τις υπάρχουσες επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ. μέσα κι έξω απ΄ αυτή.
  ΖΗΤΑΜΕ να σταματήσει κάθε διαδικασία αδειοδότησης - εγκατάστασης των υπ' όψιν μονάδων στη ΒΙ.ΠΕ  Ιωαννίνων  και την γύρω περιοχή του λεκανοπεδίου.
Μονάδες αυτού του μεγέθους δεν μπορούν να λειτουργούν σε απόσταση αναπνοής από τα χωριά μας(500m από το Μ. Γαρδίκι ,  900m από το Ροδοτόπι 1200m από τη Ζωοδόχο , 1200m από τον αρχαιολογικό χώρο του Μ. Γαρδικίου και 1000m από το ναό του Αρείου Διός.).
Θα επιτρέψουν, αιρετή και μη εξουσία, να συντελεστεί αυτό το έγκλημα;


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Η ΒΙ.ΠΕ. ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΧΑΜΗΛΗΣ  ΟΧΛΗΣΗΣ
ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΙ.ΠΕ.
ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΓΗΣ

Καλούμε τον κόσμο σε διαρκή επαγρύπνηση και συστράτευση για να αποτρέψουμε την υποβάθμιση του βιοτικού  επιπέδου των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

                                                                                     Οι φορείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]